Аеродром "Никола Тесла" дочекао шестмилионитог путникa

БЕОГРАД: Аеродром "Никола Тесла" дочекао је свог шестмилионитог путника, Данијелу Јанковић, која је путовала летом националног авио-превозника за Скопље.
а
Фото: Youtube Printscreen

Путницу су на аеродромском Терминалу 2 дочекали генерални директор компаније „Белгрејд ерпорт“, Франсоа Беризо, и директор за комерцијалу и стратегију авио-компаније Ер Србија, Јиржи Марек, који су Данијели Јанковић уручили вредан поклон - две повратне авионске карте у пословној класи за Њујорк, саопштено је из београдске ваздушне луке.

"До сада најбољи резултат од шест милиона путника постигнут је у највећој мери захваљујући отварању чак десет нових линија авио-компаније Ер Србија, затим новим летовима за Париз авио-компанија Ер Франс и АСЛ Ерлајнс, линији авио-компаније ВизЕр за Лион, као и веома успешној чартер сезони. Честитам госпођи Јанковић, надам се да ће јој овај тренутак остати у сећању и не сумњам да ће уживати у прекоокеанском путовању“, изјавио је Беризо.

Јиржи Марек је рекао да је Ер Србија ове године умногоме допринела успешном пословању београдског Аеродрома "Никола Тесла" и достигнутом броју од шест милиона путника, које је Аеродром услужио.

"Почаствовани смо чињеницом да је шестмилионити путник изабрао да лети Ер Србијом. Тиме се додатно потврђује да путници најчешће бирају нашу компанију, као ону са највећим бројем дестинација и конекција преко Београда. Наставићемо да развијамо нашу мрежу да бисмо нашим путницима понудили још већи избор дестинација", поручио је он.

Аеродром "Никола Тесла", којим већ годину дана управља компанија "Белгрејд ерпорт" под концесионим уговором, забележила је од јануара до краја септембра ове године близу 4,75 милиона путника, што је раст од од 7,8 одсто у доносу на исти период прошле године.

Само током трећег квартала, број путника на аеродрому је порастао 9,3 одсто у односу на исти период прошле године, наводи се у саопштењу

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести