Економија - Наслови

Економија / Наслови САД: Економија се опоравља, пада број пријављених за помоћ
ВАШИНГТОН: У САД се економија полако опоравља од последица корона вируса пошто је број Американаца који су се прошле недеље пријавили за помоћ за незапослене опао на 837.000, показују подаци Министарства рада те земље.
Економија / Наслови Гугл издваја 1,0 млрд долара за плаћање медијских садржаја
БРИСЕЛ: Компанија Алфабет, у чијем је власништву Гугл, планира да глобалним медијима плати милијарду долара за коришњење њихових вести у наредне три године, саопштио је данас генерални директор Алфабета, Сундар Пичаи.
Економија / Наслови Економски резултати у 2020. бољи од очекиваних
БЕОГРАД: Економски резултати у 2020. бољи су од очекиваних, закључак је седнице Савета за координацију активности и мера за раст БДП-а којом је данас председавала премијерка Ана Брнабић.
Економија / Наслови ЈУТА: Очекујемо одговор осигуравача, дотле нема склапања нових уговора
БЕОГРАД: До понедељка очекујемо да добијемо коначан став осигуравајућих кућа о проблему око издавања полиса осигурања туристичким агенцијама, изјавио је за Танјуг директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије, Александар Сеничиц.
Економија / Наслови Мали и Петровић о резултатима и буџету, уочи Мисије ММФ
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали састао се данас са председником Фискалног савета Павлом Петровићем, са којим је разговарао о резултатима у овој години, као и о буџету за 2021. годину, а уочи наредне Мисије Међународног монетарног фонда која почиње у понедељак 5. октобра.
Економија / Наслови Споразум ЕИБ и ХБОР о 200 милона евра зајмова за фирме у Хрватској
ЗАГРЕБ: Европска инвестицијска банка (ЕИБ) и Хрватска банка за обнову и развој (ХБОР) договориле су финансијски пакет који би могао да омогући до 200 милиона евра зајмова за бржи опоравак хрватских малих и средњих, као и средње капитализованих предузећа од последица пандемије болести ковид-19.
Економија / Наслови Изабран нови председник Немачко - српске привредне коморе
БЕОГРАД: Скупштина Немачко - српске привредне коморе (АХК Србија) изабрала је нови Управни одбор, а на његовом челу, у двогодишњем мандату, биће директор компаније Сиеменс Србија Удо Ајхлингер.
Економија / Наслови Пад БДП-а у Српској 6,9 одсто у другом кварталу
БАЊАЛУКА: Бруто домаћи производ Републике Српске пао је у другом тромесечју ове године 6,9 одсто у односу на исти период 2019, према подацима Републичког завода за статистику РС.
Економија / Наслови ЕУ: Девет милијарди евра за опоравак, развој и интеграцију Западног Балкана
БРИСЕЛ: Европска комисија представиће следеће недеље дугонајављивани Економско-инвестициони план за Западни Балкан. Очекује се да овај пакет подршке опоравку региона и економском приближавању ЕУ буде "тежак" 9 милијарди евра.
Економија / Наслови Женева уводи минималац од 4.086 франака
ЖЕНЕВА: Женева ће увести минималну зараду од 4.086 швајцарских франака месечно, за коју се наводи да је највиша на свету.
Економија / Наслови ЕБРД: Мањи пад БДП Србије него земаља ЗБ и ЦЕЕ
ЛОНДОН: Србија је дефинитивно имала значајно мањи пад БДП-а у првој половини године, него остале земље Западног Балкана и Централне и Источне Европе, ексклузивно за Танјуг каже главни економиста ЕБРД-а за регион Петер Табак.
Економија / Наслови Топлане спремне да загреју станове
НОВИ САД: Све је спремно за почетак грејне сезоне у Србији, која званично почиње 15. октобра, и до сада су у највећој мери обављени ремонти топлана, речено је у Удружењу „Топлане Србије”.
Економија / Наслови Савић: Правовремене монетарне мере обезбедиле ликвидност
БЕОГРАД: Народна банка Србије (НБС) брзо је реаговала већ на почетку пандемије Ковида 19 и на време применила монетарне мере захваљујући којима је обезбеђена ликвидност система, изјавио је вечерас председник Савета гувернера НБС и професор Факултета ФЕФА Небојша Савић.
Економија / Наслови Ускоро кредит ЕБРД од 85 милиона за Аутопут мира, тендер у новембру
БЕОГРАД: Европска банка за обнову и развоју договорила је са српским властима кредит од 85 милиона евра за финансирање изградње дела аутопута Мира, од Ниша до Плочника, а тендер ће бити објављен почетком новембра, изјавила је данас Танјугу регионална директорка ЕБРД за ЗБ Жужана Харгитаи.
Економија / Наслови Просечна плата у Црној Гори 523 евра у августу
ПОДГОРИЦА: Просечна нето плата у Црној Гори износила је у августу 523 евра и већа је за 0,4 посто него у јулу, док је у поређењу са августом 2019.године већа за 1,2 процента, саопштила је Управа за статистику Монстат.
Економија / Наслови Комуналним радницима 100 одсто зараде током лечења од короне
БЕОГРАД: Потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић потписала је Анекс IV посебног колективног уговора за јавна предузећа у комуналној делатности и изјавила да је њиме обезбеђено да радници из те делатности могу да примају 100 одсто зараде уколико се разболе од корона вируса.
Економија / Наслови Увоз мањи 6,5 посто, а извоз за 7,6 одсто за осам месеци
БЕОГРАД: Укупна спољнотрговинска робна размена Србије износила је од јануара до краја августа ове године 25,08 милијарди евра, што је пад од 7,0 процената у односу на исти период годину раније, при чему је увоз смањен за 6,5 посто, а извоз за 7,6 одсто.
Економија / Наслови Кафеџије траже да се порез на храну и пиће преполови
НОВИ САД: Кафићи, ресторани, летње баште… моћи ће да раде до 23 часа уместо до 21, због повољне епидемијске ситуације условљене ковидом-19. И растојање међу гостима биће краће – на два метра, уместо четири, што ће угоститељским радницима донети могућност да у простору приме више гостију па самим тим и да имају бољи промет.
Економија / Наслови Укидање уплатница једна од приоритета еУправе
НОВИ САД: Укидање уплатница и омогућавање електронског плаћања свих јавних услуга, достава документа у еСандуче и електронска размена фактура биће приоритети Савеза за еУправу у НАЛЕД-у у наредне две године, који ће се наћи на столу нове Владе, речено је на седници Савеза за еУправу.
Економија / Наслови Мораторијум на кредите истиче данас - избор на дужницима
БЕОГРАД: Данас истиче други застој у отплати кредита који је трајао у августу и септембру, а банке су обавезне да писмом или електронским путем пошаљу клијентима предлог плана отплате с алтернативама, док ће они моћи да банкама одговоре у року од седам дана.
EUR/RSD 117.5746
Најновије вести