Економија - Наслови

Економија / Наслови Рекорд: Дунавом допловило 996 крузера и 130.000 туриста
НОВИ САД: Агенција за управљање лукама прошле године забележила је 10,5 милиона тона претовареног терета на рекама у Србији, што је највећа количина забележена до сада.
Економија / Наслови Нови Сад удвостручио број запослених у хотелима
НОВИ САД: Савремен, брз начин живота, другачије радно време у односу на десетак година уназад, све више туристичких манифестација и, наравно, долазака туриста, допринело је развоју туризма и угоститељства у Србији, отварању већег броја ресторана, хотела, туристичких објеката.
Економија / Наслови Немачки Лидл од марта тражи 1.000 радника
НОВИ САД: Компанија Лидл, која ће отворити више продавница у неколико градова у Србији, најавила да ће у марту објавити конкурс за запошљавање више од 1.000 продаваца.
Економија / Наслови Кока-Кола у губитку 2,75 милијарди долара
АТЛАНТА: Америчка компанија Кока-Кола исказала је губитак у четвртом кварталу 2017. због раста износа пореске обавезе на 3,6 милијарди долара, што је последица недавно усвојених измена пореског закона у САД.
Економија / Наслови Дуплиран број хеџ фондова коју тргују криптовалутама
ЛОНДОН: Број хеџ фондова фокусираних на трговање криптовалутама се више него удвостручио у четири месеца закључно са 15. фебруаром, достигавши рекорд од чак 226 таквих фондова, показали су данас објављени подаци истраживачке куће "Autonomous NEXT".
Економија / Наслови Влаховић: До Европе нам треба раст БДП-а од седам одсто годишње
Главна тема јубиларног 25. Копаоник бизнис форума, који ће бити одржан од 4. до 7.марта на Копаонику, биће питање “Шта после фискалне консолидације”.
Економија / Наслови Сваки трећи који нема посао нема ни квалификацију
На евиденцији незапослених у Војводини на крају прошлог месеца било је 935 лица више него на крају прошле године.
Економија / Наслови Десет српских фирми на сајму прехране у Дубаију
БЕОГРАД: На Међународном сајму прехрамбених производа „Gulfood“ у Дубаију наступиће десет домаћих компанија од 18. до 22. фебруара, што ће им омогућити прилику да представе своје производе и организују пласман на нова тржишта.
Економија / Наслови Ускоро реконструкција пруге Београд - Загреб?
БЕОГРАД: Србија и Хрватска су започеле разговоре о реконструкцији пруге Београд - Загреб у дужини од 412 километара, на железничком Коридору 10, како би се две земље додатно повезале. 
Економија / Наслови Некретнине под хипотеком: Одлазе на добош, па још и на снижење
НОВИ САД: Има мноштво огласа о продаји станова и кућа над којима је активирана хипотека, пољопривредних машина из лизинга који није плаћан редовно, али и аукција на којима се продају разне ствари, од гардеробе до музичких уређаја, старог гвожђа -  и то све због неплаћених дугова.
Економија / Наслови Банке добро заштитиле уговоре: Неизвесна парница око папрене накнаде
НОВИ САД: Поледњих дана доста се полемише око незаконитих накнада које су банке наплаћивале клијентима а између осталог и накнада код Националне корпорације за осигурање стамбених кредита НКОСК може се сматрати једном од њих.
Економија / Наслови Сива зона квари посао трговцима
У  Привредној комори  Војводине одржана је друга седница Групације за трговину, а секретар Удружења услуга ПКВ Славица Хајдер истакла је да је основна улога ове Групације, да укаже на проблеме које у свакодневном пословању имају привредни субјекти који се баве трговином и да, како каже, покреће иницијативе ка новим законским решењима, али и ка измени постојећих, све у циљу стварања што повољније пословне климе и стварања фер односа на тржишту.
Економија / Наслови Бечејски Фадип девети пут иде на добош
НОВИ САД: Мада је бечејски “Фадип” на основу закључка стечајног судије Привредног суда у Новом Саду банктотирао још 3. фебруара 2010. године, његова покретна и непокретна имовина још увек није продата.
Економија / Наслови Лесафр прави квасац у Сенти
СЕНТА: Француска компанија у индустрији квасца и ферментације Лесафр  купила је фабрику квасца фирме Алтек  у Сенти, саопштила је  та француска компанија.
Економија / Наслови Заједно аплицирају код ЕУ за пругу БГ-ЗГ
ЗАГРЕБ: Министри Зорана Михајловић и Олег Бутковић усагласили су данас оквир за протокол о сарадњи на пројекту реконструкције железничке пруге од Београда до Загреба, а договорено је да се у наредних десетак дана поново састану и потпишу овај документ. 
Економија / Наслови Акциони планови запошљавања крећу од локала
НОВИ САД: Пред крај прошле године Влада Србије усвојила је Национални акциони план запошљавања за ову годину.
Економија / Наслови Никад више  продавница и тржних центара, али не и радника у њима
НОВИ САД: У последње време у Новом Саду, на готово сваком кораку ничу продавнице, отварају се или граде тржни центри, познати трговински ланци отварају нове радње.
Економија / Наслови ГЕОТЕРМАЛНЕ ВОДЕ Војводина може да буде Исланд
Србија има највише геотермалних извора и бунара у Европи у односу на број становника, а снага подземних вода Београда је довољна да греје најмање 50 хиљада станова у главном граду као и десетине државних институција.
Економија / Наслови Економски односи Србије и Хрватске бољи од политичких
БЕОГРАД: Да економија има резултате тамо где политика често нема, говори и чињеница да је робна размена Србије и Хрватске протекле године премашила милијарду евра, с тим што Србија има 44 милиона евра већи извоз од увоза. 
Photo
Економија / Наслови Жежељ је покорио бетон и оставио неизбрисив траг на Дунаву
Сети се како се провукао Сисли, сети се како се провукао Вердер, сети се како се држао Жежељ – чувени су локалпатриотски стихови новосадског панк бенда “Пролеће”, у којем је опевано херојско држање моста којег су НАТО бомбе ипак срушиле 23. априла 1999. године, након што су га почев од 5. априла, у 12 наврата засипали бомбама.
EUR/RSD 118.3030
Најновије вести