Економија - Наслови

Економија / Наслови Поједине институције и банке држе се печата као пијан плота
НОВИ САД: Мада према Закону о привредним друштвима од 1. октобра прошле године правна лица не морају да печатирају документе, поједини службеници пословних банака и државних институција од привредника и даље траже обавезну оверу печатом.
Економија / Наслови За атарске путеве 190 милиона покрајинског суфинансирања
НОВИ САД: АП Војводина понудила је 190 милиона динара преко конкурса за суфинансирање уређења атарских путева до нивоа туцаника или струганог асфалта и отресишта.
Економија / Наслови Удружење банака Србије обележава Европску недељу новца
БЕОГРАД: Удружење банака Србије (УБС) од данас до 29. марта обележава с банкама по пети пут Европску недељу новца у Србији.
Економија / Наслови 250 милиона динара за подршку младима на селу
Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је конкурс за доделу новца за подршку младима у руралним подручјима у Војводини за 2019. годину.
Економија / Наслови Србија би могла да се укључи у производњу аутомобилских батерија
Идеја о стратегији европске индустрије биће тема самита Европске уније, а немачка канцеларка Ангела Меркел казала је да су она и француски председник Емануел Макрон предложили расправу о том питању док покушавају да осигурају радна места за будућност у стратешким пословним подручјима у Европи.
Економија / Наслови До јуна јоше 10 електропуњача на Коридору 10
БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишла је Међународни салон аутомобила и најавила да се размишља о субвенцијама за куповину електричних и хибридних возила, те да ће до 1. јуна на Коридору 10 бити постављено још 10 електропуњача. 
Економија / Наслови Отворена коверта: Арапи нуде за Луку Нови Сад 7,99 милиона евра
БЕОГРАД: Компанију "P&O Ports Dubai" из Уједињених Арапских Емирата понудила је цену од 7,99 милиона евра за куповину "Луке Нови Сад".
Економија / Наслови Гас Мађарској преко Турског тока у другој половини 2021.
МОСКВА: Русија ће почети са испорукама природног гаса Мађарској преко гасовода "Турски ток" у другој половини 2021. године, изјавио је мађарски министар спољних послова и трговине Петер Сијарто.
Економија / Наслови Почетна цена за суботички 29. Новембар 59 милиона динара
БЕОГРАД: Агенција за лиценцирање стечајних управника (АЛСУ) огласила је продају Индустрије меса и конзерви "29. Новембар" из Суботице, а почетна цена је 59 милиона динара.
Економија / Наслови КОРИДОР 10 Брдо у Грделици покрили носачи (фото)
На Коридору 10 кроз Грделичку клисуру почела је монтажа носача на Галерији 2 десне цеви, испод брда које се прошле године обрушило.
Економија / Наслови Продајом 109 војних непокретности зарађено 127 милиона евра
БЕОГРАД: Од 2006. године отуђено је 109 војних непокретности на територији Србије, а од уговорених 127,5 милиона евра прихода у новцу је реализовано 26,4 милиона евра док је кроз власништво над 1.259 станова наплаћено преосталих 101 милион евра, наводи се у информацији коју је Танјугу проследило Министарство одбране Србије. 
Економија / Наслови Стевановић: Икарбус ускоро у већинском власништву Кинеза
БЕОГРАД: Стекли су се услови да кинеска компанија Ли Јонг постане већински власник Икарбуса, изјавио је данас државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић и навео да је кинески партнер пре два дана измирио све своје обавезе према банци и откупио потраживања. 
Економија / Наслови ВРАЋАЊЕ ОТЕТЕ ИМОВИНЕ Реституција се најчешће заглиби на њивама
НОВИ САД: За прва два и по месеца ове године, Агенција за реституцију вратила је старим власницима или правним наследницима 75 објеката, од чега 48 пословних простора, девет станова и 18 зграда.
Економија / Наслови Секундарне сировине од лета на Продуктној берзи у Новом Саду
До лета прве количине секундарних сировина у Србији биће понуђене на Продуктној берзи у Новом Саду, саопштено је  приликом потписивања меморандума о сарадњи између Агенције за заштиту животне средине (СЕПА) и Продуктне берзе.
Економија / Наслови Губитак чекова права мука за клијенте банака
Губитак кредитне картице права је ноћна мора за клијенте банака.
Економија / Наслови Арапи у петак откривају цену и улагање у Луку Нови Сад
Комисија за спровођење поступка приватизације АД „Лука Нови Сад” у петак ће отворити коверат у којем је податак о томе колико купац из Уједињених Арапских Емирата „Порт оф Дубаи” плаћа нашу луку и колико намерава да уложи у новосадско предузеће.
Економија / Наслови Михајловић: Још милијарда за путеве у Подунавском округу
СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА: У путеве у Поднавском округу ове године биће уложено милијарду динара, најавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
Економија / Наслови Ове године на јавним радовима посао за 4.000 незапослених
Међу мерама активне политике запошљавања, које ће и током ове године спроводити Национална служба за запошљавање, јесу јавни радови.
Економија / Наслови Народна банка објавила листу свих накнада банака у Србији
То да се на банкарским трошковима може доста заштедети ако се пажљиво изабере банка и пакет-рачун који се користи клијенти финансијских кућа одавно знају.
Економија / Наслови Тек сваки пети Војвођанин ради у јавном сектору
По подацима Републичког завода за статистику, на крају прошле године у Србији је било 2.131.079 запослених.
EUR/RSD 118.0300
Најновије вести