Економија - Наслови

Економија / Наслови Мали: ЕК потврдила да је Србија економски лидер у региону
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали је, коментаришући извештај Европске комисије, који се односи на други квартал 2018. године, изјавио да је веома задовољан јер је још једном потврђено да је Србија економски лидер на Западном Балкану, те да има значајно већи раст од просечног раста у региону, али и у Европској унији.
Економија / Наслови ЕК предвиђа наставак привредног раста у Србији
БРИСЕЛ: Директоријат за економска и финасијска питања Европске комисије у свом последњем извештају предвиђа „очигледан привредни раст" и наставак „економске експанзије" у Србији.
Економија / Наслови Србија нуди више од 10 милиона евра додатних подстицаја
БЕОГРАД: Домаћим и страним инвеститорима који улажу у Србији од јуна је доступно додатних 10 милиона евра за подстицаје у 2018. години, а Министарство привреде позвало је привреднике да се пријаве за остваривање тог права. 
Економија / Наслови Здравље клијената све више под лупом за кредите
Кредитна активност банака код нас се из месеца у месец мери промилима, а не процентима.
Економија / Наслови Европски комесар за буџет: Србији више новца од 2021.
Европски комесар за буџет и људске ресурсе Гинтер Етингер изјавио је да Србија може очекивати више новца из претприступних фондова од 2021. године, али је поручио да наша земља мора да ради на економском расту да би била партнер на јединственом тржишту и привукла инвеститоре.
Економија / Наслови Курс динара у понедељак 118,0550
БЕОГРАД: Динар ће у понедељак, 23. јула, имати приближно исту вредност према евру као данас и званични средњи курс износиће 118,0550 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Поново ради зрењанински „Луксол“
Након бројних пословних проблема који су пре више година резултирали штрајком радника и обуставом производње, затим увођењем стечаја, а онда и продајом погона фабрике, у зрењанинској Хемијској индустрији „Луксол“ поново се производи.
Економија / Наслови Мали: Буџет за 2019. до половине септембра
БЕОГРАД: Буџет Србије за 2019. годину биће креиран до половине септембра и доласка делегације ММФ-а у Београд, каже за Танјуг министар финансија Синиша Мали.
Економија / Наслови Табаковић: Дина картица смањује удео сиве економије
БЕОГРАД: Домаћа Дина картица повећава број безготовинских плаћања, а смањује трошкове и удео сиве економије, изјавила је данас гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић.
Економија / Наслови Љајић: Приштинске власти директно прекршиле ЦЕФТА споразум
БЕОГРАД: Потпредседник владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић најавио је данас да ће тражити хитан састанак са ресорним министрима БиХ и Македоније, као и хитну седницу Комитета ЦЕФТА, поводом најновије одлуке привремених институција у Приштини да уведу 'заштитне мере' у виду царине од 30 одсто на увоз појединих врста воћа и поврћа и кукуруза.
Економија / Наслови Мали: О пореским олакшицама са ММФ-ом у септембру
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да Министарство финансија ради на конкретним мерама којима ће се убрзати царинске и пореске процедуре као и на припреми низа пореских олакшица о којима ће у септембру разговарати са ММФ-ом на састанку у Београду. 
Економија / Наслови Влада објавила тендер за стратешког партнера за РТБ Бор
БЕОГРАД:  Министарство привреде објавило је у дневном листу Политика јавни позив за избор стратешког инвеститора за Рударско-топионичарски басен Бор.
Економија / Наслови Мали: Пореске олакшице за сузбијање сиве економије
БЕОГРАД: Веома је важно да се континуирано ради на мерама које ће помоћи да се сузбије сива економија, а једна од њих је управо смањење доприноса на зараде запослених, сагласили су се данас министар финансија Синиша Мали и извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић. 
Економија / Наслови Француска важно тржиште за Србију, али и значајан инвеститор
БЕОГРАД: Привредна сарадња Србије и Француске протеклих је година све значајнија о чему сведоче бројне инвестиције Француза, а подаци за први квартал ове године показују да укупна спољнотрговинска размена у роби са Француском износи 259,3 милиона евра. 
Економија / Наслови Влада Србије разматра начине за смањење пореза на плате
БЕОГРАД: Влада Србије разматра на који начин да смањи доприносе на терет послодаваца и запосленог, као и да повећа неопорезиви део зараде, који сада износи 15.000 динара, преноси "Блиц".
Економија / Наслови За пет месеци у Новом Саду преспавало 100 хиљада странаца
Наша земља из године у годину постаје све привлачнија страним туристима, а Нови Сад предњачи по броју гостију и уз престоницу –Београд све више је у фокусу интересовања домаћих и страних туриста.
Економија / Наслови У Србији се сваког месеца покрене 35 стечајних поступака
БЕОГРАД: У Србији се у просеку сваког месеца покрене 35 стечајних поступака над фирмамам које нису у стању да наставе са пословањем, кажу за Танјуг у Агенцији за лиценцирање стечајних управника.
Photo
Економија / Наслови Свечано отворена стамбена зграда у "Београду на води"
БЕОГРАД: Изградња прве стамбене зграде у "Београду на води" је завршена и она је данас свечано отворена, након чега ће почети усељавање првих станара.
Економија / Наслови У првој половини године основано нових 4.611 привредних друштава
У Регистру привредних субјеката на почетку овог месеца било их је уписано 381.718.
Економија / Наслови Не треба свих 116.769 паушалаца то да и остану
Паушално опорезивање је код нас веома популарно: на тај начин  обавезе измирује 116.769 обвезника.
EUR/RSD 118.0507
Најновије вести