Економија - Наслови

Економија / Наслови ММФ: Споразум с Украјином о финансијском пакету од 15,6 млрд долара
ВАШИНГТОН: Међународни монетарни фонд (ММФ) је саопштио да је са Украјином постигнут споразум о четворогодишњем финансијском пакету вредном око 15,6 милијарди долара.
Економија / Наслови У фебруару потрошено пет одсто мање струје него у истом месецу 2022.
БЕОГРАД: У фебруару је ‪1.139.558‬ домаћинстава, или 36,18 одсто њих, смањило потрошњу електричне енергије, што је преко пет одсто у односу на исти месец претходне године, и на тај начин стекла су право на попуст за рационалну потрошњу електричне енергије.
Економија / Наслови Беговић: Од Развојне банке Савета Европе за БИО4 200 милиона евра
БЕОГРАД: Министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић изјавила је данас да ће изградња научно-технолошког центра БИО4 кампус почети крајем ове године и да је процена да ће изградња прве фазе коштати 300 милиона евра.
Економија / Наслови Ђедовић: Нове субвенције за енергетску ефикасност обухватиће и до 100.000 домаћинстава
БЕОГРАД: Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић рекла је данас да се планира нови јавни позив за субвенције грађанима како би им станови и куће били енергетски ефикасни и изразила задовољство што су грађани и у фебруару штедели електричну енергију. 
Економија / Наслови Хабек сматра да немачка привреда није угрожена
БЕРЛИН: Економска криза не прети немачкој привреди, изјавио је министар привреде Роберт Хабек, који сматра да немачка економија није угрожена недавним догађајима који су погодили банке Креди Свис и Силицијумска долина.
Економија / Наслови Синдикат Застава оружја: Радницима нису исплаћене зараде
КРАГУЈЕВАЦ: Радницима фабрике Застава оружје АД нису исплаћене зараде које су по Колективном уговору морале да буду исплаћене до 20. у месецу, саопштила је данас Синдикална организација Застава оружја.
Економија / Наслови ИКЕА повлачи са тржишта BLAVINGAD игру пецања
БЕОГРАД: ИКЕА је данас саопштила да повлачи BLAVINGAD игру пецања, разнобојно,  због потенцијалне опасности од гушења.
Економија / Наслови Инфлација за годину дана између осам и 10 одсто
БЕОГРАД: Према резултатима анкете агенције Ипсос, представници финансијског сектора очекују да ће инфлација за годину дана унапред, у фебруару 2024. године износити 8,0 одсто, што представља непромењену вредност у претходних пет анкета, објавила је Народна банка Србије (НБС).
Економија / Наслови Г7 ће одложити ове недеље ревизију горње границе цене руске нафте
БРИСЕЛ: Група Седам (Г7), у којој су Канада, Француска, Немачка, Италија, Јапан, Велика Британија и САД, вероватно неће ревидирати горњу границу цене руске нафте ове недеље, изјавила су данас два званичника Европске уније.
Економија / Наслови Европска комисија предложила продужење мера за обуздавање потражње за гасом
БРИСЕЛ: Европска комисија предложила је данас да се на још годину дана продуже мере за обуздавање потражње за гасом, с циљем да се омогући да Европа преброди следећу зиму.
Економија / Наслови Кристин Лагард: Инфлација у еврозони и даље је превисока
БРИСЕЛ: Председница Европске централне банке (ЕЦБ) Кристин Лагард, истакла је на данашњем заседању европског парламента да је инфлација у еврозони и даље превисока.
Економија / Наслови Нико неће да ради као кувар, плата више од 2.000 евра
ЗАГРЕБ: Угоститељи из централне Истре, где објекти раде током целе године, жале се на недостатак радне снаге, пише локални Глас Истре.
Економија / Наслови Њујорк комјунити банка купиће главни део Сигначер банке за 2,7 млд долара
ЊУЈОРК: Њујорк комјунити банка (New York Community Bank) купиће главни део Сигначер банке у вредности од 2,7 милијарду долара, након што први договори нису успели.
Економија / Наслови У луку Нови Сад стигла опрема за наставак изградње брзе пруге у Србији
НОВИ САД: Специјална опрема за изградњу брзе пруге за брзине од 200 километара на час од Новог Сада до Суботице успешно је истоварена у луци DP World у Новом Саду, саопштила је данас новосадска лука.
Економија / Наслови Европске акције у паду док, акције Креди Свис пале за више од 60 одсто
ЖЕНЕВА: Европске акције данас су у паду, док су деонице банке Креди Свис опале за више од 60 одсто након што је швајцарска банка УБС пристала да је купи за 3,23 милијарде долара (око три милијарде евра).
Економија / Наслови Највише повреда у прерађивачкој индустрији
Управа за безбедност и здравље на раду Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања анализирала је укупно 1.138 повреда на раду и утврдила 11 смртних повреда и 1.127 тешких повреда на раду, које су се догодиле у 2022. години на радном месту.
Економија / Наслови Држава понудила земљиште у Ужицу за 170 милиона динара
УЖИЦЕ: Држава Србија понудила је 1.667 квадратних метара неизграђеног грађевинског земљишта у Ужицу по почетној цени од 170,9 милиона динара, објавила је на свом сајту Републичка дирекција за имовину.
Економија / Наслови Кондиторима 500 милиона динара државне подршке за откуп домаћег млека у праху
Влада Србије донела је уредбу којом је утврђена интервентна мера подршке произвођачима кондиторских производа за откуп млека у праху домаћег порекла од 710 динара по килограму док укупна вредност државне подршке износи 500 милиона динара. 
Економија / Наслови Кластер: Стабилизација цена некретнина 2023, НБС: камате се могу доста мењати
У Србији ће се ове године стабилизовати тржиште некретнине и не предвиђа се тако драстичан раст цена, очекују представници агенција за некретнине, а НБС поручује да грађани треба да буду обазриви приликом узимања ових кредита и имају у виду да се каматне стопе у току периода отплате могу значајно променити, као и да воде рачуна да њихови приходи у што већој мери буду усклађени са обавезама које ће им доспевати по овом основу у будућности.
Економија / Наслови Ново "рударење" нуди нове могућности за зараду власницима Етиријума
Од новог метода "рударења" Етиријума највећу зараду имаће корисници са највише те криптовалуте, за разлику од Биткоина који награђује "рударе" у зависности од јачине хардвера који се користи за "рударење", рекао је извршни директор крипто мењачнице ЕЦД Александар Матановић.
EUR/RSD 117.3161
Најновије вести