Економија - Наслови

Економија / Наслови Под којим условима држављани Србије могу у Немачку
БЕОГРАД: Српским држављанима с боравишном дозволом или националном визом Савезне Републике Немачке улазак у Немачку биће дозвољен по правилу искључиво ако је путовање у сврху повратка на место сталног боравка, објављено је на сајту немачке амбасаде у Србији.
Економија / Наслови Чадеж: Императив мора бити насатавк убрзане дигитализације
БЕОГРАД: Пандемија је погурала и убрзала дигиталну трансформацију компанија које су, суочивши се са изазовима у новим околностима, на овом плану за неколико месеци прескочиле пет година, каже председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и поручује да императив мора бити наставак убрзане дигитализације.
Економија / Наслови Помама за некретнинама, отворено нових 16 шалтера катастра
БЕОГРАД: У Београду, Новом Саду, Нишу и у још седам градова током маја је дошло до повећаног интересовања грађана за некретнине, тако да је катастар појачао капацитете да одговори на све захтеве и отворио нових 16 шалтера широм Србије, саопштио је Републички геодетски завод (РГЗ).
Економија / Наслови Стопа незапослености у еврозони порасла на 7,1 одсто у априлу
ЛУКСЕМБУРГ: Стопа незапослености у еврозони повећала се у априлу ове године на 7,3 одсто у односу на 7,1 проценат у марту, услед блокаде пословних активности изазване пандемијом ковид-19, објавила је данас статистичка агенција Европске уније Евростат.
Економија / Наслови Статистика: Смањен број улазака возила у Србију
БЕОГРАД: Укупан број путничких возила која су ушла у Србију у првом кварталу 2020. године мањи је за 7,8 одсто у односу на исти период претходне године, саопштио је Републички завод за статистику (РЗС).
Економија / Наслови Негре: Заокрет ка одрживој економији важан
БЕОГРАД: Шефица регионалне канцеларије Европске инвестиционе банке (ЕИБ) за Западни Дубравка Негре изјавила је данас да је та финансијска институција 2019. године донела нову енергетску политику и направила заокрет ка одрживој економији са жељом да до 2025. године 50 одсто финансирања опредељују за борбу против климатских промена.
Економија / Наслови НБС: Повољна кретања на тржишту кредита
БЕОГРАД: Кретања на кредитном тржишту била су веома повољна у првом тромесечју, при чему се раст кредитне активности на међугодишњем нивоу убрзавао из месеца у месец, наводи се у извештају о кредитној активности Народне банке Србије (НБС) за прва три месеца ове године.
Економија / Наслови МАТ: У априлу осетан пад привредних активности
БЕОГРАД: У априлу су се ефекти пандемије корона вируса на привреду Србије испољили у пуној мери, истиче се у најновијем броју билтена "Месечне анализе и трендови" (МАТ).
Економија / Наслови Антић: Много радимо на еколошким стандардима у производњи
БЕОГРАД: Министар рударства и енергетике Александар Антић каже да Србија има висок степен производње укупне енергије, што је чини далеко мање енергетски зависном, али да чињеница да се две трећине електричне енергије производи из угља намеће неколико приоритета, међу којима је посебно важно учинити производњу еколошки одговорнијом и омогућити већу заступљеност обновљивих извора енергије.
Економија / Наслови Ускоро фабрика кафе, инвестиција од скоро три милиона евра
ПОЖАРЕВАЦ: Град Пожаревац уступио је земљиште у "Северном блоку индустријске зоне", без накнаде компанији "Бамби Сучес" која ће изградити фабрику за производњу кафе.
Економија / Наслови Распродаја имовине Фиделинке, Вршачке пиваре...
После више од месец и по опет су кренуле продаје предузећа у стечају.
Економија / Наслови Мали: Пун сам оптимизма, прогнозе упућују на то
ВРАЊЕ: Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да су предвиђања међународних финансијских институција по питању раста српске привреде много боља него за друге земље.
Економија / Наслови ПКС: Раст е-трговине током ванредног стања и након кризе
БЕОГРАД: Електронска трговина у Србији, према истраживању Привредне коморе Србије, удвостручена је током ванредног стања у односу на време пре пандемије Ковид-19, а раст куповине и продаје преко интернета очекује се и у наредном периоду.
Економија / Наслови Мали обишао фабрику “Ansal Steel” у Врању
ВРАЊЕ: Министар финансија Синиша Мали обишао је данас у Врању фабрику "Ansal Steel", која се бави производњом опреме за рударску индустрију и која је, како кажу радници, од фирме која је "зарасла у коров" постала једна од најуспешнијих у том делу Србије.
Економија / Наслови Александар Кавгић: Идеја за оперативни систем Uegos проистекла из компаније Typhoon Hil
Победнички производ, крајем априла на такмичењу PowerUp изазов, који организује InnoEnergy Fund, је UEGOS, оперативни систем за агрегацију паметних уређаја спојених на мрежу. Овогодишње локално финално такмичење одржано је путем онлајн платформе ради безбедности свих учесника.
Економија / Наслови У Аустрији више од пола милиона незапослених
БЕЧ: У Аустрији је у мају број незапослених достигао 517.122, што је за чак 174.000 више него истог месеца прошле године.
Економија / Наслови У Аустрији хотели изгубили десет годишњих добити
БЕЧ: Од краја маја хотели широм Аустрије, након два и по месеца принудне паузе због епидемије корона вируса, могу поново да примају госте, али штета коју су претрпели је огромна.
Економија / Наслови Ле Мер: Француски БДП ће пасти за 11 посто ове године
ПАРИЗ: Француска економија ће ове године забележити пад од 11 посто због корона кризе, и предстоје нам још тежи дани док се ствари не врате у нормалу идуће године, изјавио је данас француски министар финансија Бруно Ле Мер.
Економија / Наслови Компанија „Хемофарм” обележила је 60 година постојања
У тој компанији наводе да су за шест деценија бележили константан раст, бројне пословне успехе и стално обарање сопствених рекорда. Од малог погона који је 1. јуна 1960.
Економија / Наслови Путниковић: Балкански ток - сигурност, јефтинији гас и зарада
БЕОГРАД: Гасовод "Балкански ток" омогућиће Србији сигурност снабдевања, јефтинији гас и економску корист, али и геостратешку и политичку сигурност, каже новинарка "Балкан магазина" Јелица Путниковић, која извештава о енергетици.
EUR/RSD 117.5870
Најновије вести