Економија - Наслови

Економија / Наслови Пуштена у рад Национална платформа за вештачку интелигенцију
КРАГУЈЕВАЦ: У Државном дата центру у Крагујевцу је пуштена у рад прва Национална платформа за вештачку интелигенцију у Србији, у присуству председника Србије Александра Вучића.
Економија / Наслови У ски-центрима код нас и у ЕУ: Потребни кувари, конобари, собарице
НОВИ САД: Сезона скијања је на прагу, а иако још увек није сигурно како ће ове године она изгледати у скијашким центрима у Србији и иностранству, што због тога да ли ће бити снега, али и због актуелне епидемиолошке ситуације - потрага за радницима је у току.
Економија / Наслови Сутра почиње исплата додатних 20 евра помоћи, прво пензионерима
БЕОГРАД: Исплата додатних 20 евра помоћи грађанима почеће сутра, када ће је добити пензионери, а 8. и 9. децембра и остали грађани.
Економија / Наслови Момировић: "Јадар" мора да прође још 17 провера
БЕОГРАД: Министар грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић рекао је да пројекат "Јадар" мора да прође још 17 провера пре него што се заврши студија о процени утицаја на животну средину.
Економија / Наслови Оштар пад биткоина и етхера
ЊУЈОРК: Вредност биткоина оштро је пала рано јутрос, потонувши за више од 10 одсто, на најнижи ниво од близу 43.000 долара.
Економија / Наслови Пад цена станова није на видику
Цене стамбених некретнина у Србији порасле су између 20 и 30 посто, а њихову даљи раст диктираће инфлација, пораст цена градње и кубурење са радном снагом у грађевинарству, рекла је председница Националног удружења проценитеља Данијела Илић.
Економија / Наслови Средњи курс динара у понедељак 117,5781 за евро
БЕОГРАД: Динар ће у понедељак, 6. децембра, вредети према евру исто као данас и званични средњи курс ће износити 117,5781 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Порески календар за децембар, естрада прва плаћа
БЕОГРАД: Пореска управа објавила је порески календар за децембар према коме први рок истиче 5. децембар, до када треба доставлто обавештења о закљученим уговорима по основу естрадних програма у претходном месецу.
Економија / Наслови Влада Србије: Више од 9.000 младих у програму Моја прва плата
БЕОГРАД: Више од 9.000 младих добило је прилику за прво радно искуство у оквиру програма "Моја прва плата", саопштено је данас из Владе Србије.
Економија / Наслови ЕПС: Заштитили смо привреднике продужењем старих цена струје
БЕОГРАД: Електропривреда Србије је замрзавањем цене за купце на комерцијалном тржишту, у јеку највеће енергетске кризе, заштитила опстанак привреде и учинила оно што није урадила ниједна енергетска компанија у региону, саопштио је данас ЕПС.
Економија / Наслови Половњаци средње класе поскупели око хиљаду евра
Куповина новог аутомобила или задржавање возила које се сад користи сада више није само питање дебљине новчаника, страсти према возилима или потребе - већ стања на тржишту.
Економија / Наслови Буџетски дефицит 93 милијарде динара на крају трећег квартала
БЕОГРАД: Дефицит републичког буџета Србије износио је на крају трећег тромесечја 93 милијарде динара, при чему су приходи остварени у износу од 1.069 милијарди, а расходи су извршени у износу од 1.162 милијарде динара, објавило је Министарство финансија.
Економија / Наслови Потрошачи заштићени од скока цена, неће бити несташица хране
БЕОГРАД: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је да је влада заштитила потрошаче спречавањем поскупљења хлеба у периоду од шест месеци, као и шећера, брашна, уља, свињског бута и млека у наредна два месеца, и истакао да влада има још алата којима може, ако буде потребно, да интервенише и заштити потрошаче.
Економија / Наслови Михајловић: Литијум је нафта 21. века
БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да је Србија богата критичним минералним сировинама које су неопходне за будућност светске економије.
Економија / Наслови Запослени у Србији нишане плату од 760 евра
Добри међуљудски односи су и даље најбитнији фактор за одабир будућег послодавца у Србији, наводи се у истраживању које је портал Инфостуд послови спровео заједно са партнерским сајтовима за запошљавање из Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније и Словеније.
Економија / Наслови Мали: За додатних 20 евра пријавило се 99.157 грађана
БЕОГРАД: За додатних 20 евра помоћи пријавило се 99.157 грађана Србије, изјавио је данас министар финансија Синиша Мали и навео да ће помоћ бити исплаћена 7. децембра пензионерима, а 8. и 9. децембра осталим грађанима.
Економија / Наслови Грађани РС за црни петак потрошили више од 12 милиона евра
БАЊАЛУКА: Црни петак ове године испразнио је новчанике грађанима Републике Српске за 24,5 милиона марака (око 12,5 милиона евра), односно скоро три и по пута више него лани, саопштено је из Пореске управе РС.
Економија / Наслови Новембарска инфлација у еврозони 4,9%, у Немачкој 6,0%
ЛУКСЕМБУРГ: Раст инфлације у еврозони износи у новембру ове године 4,9 посто на годишњем нивоу, према данашњој флеш процени Евростата, статистичког завода Европске уније.
Економија / Наслови Влада продужила привреди стару цену струје још месец дана
БЕОГРАД: Влада је на данашњој седници, у циљу спречавања последица које које би увећана цена електричне енергије на берзама имала на укупно тржиште у Србији, донела Закључак о регулисању међусобних права и обавеза између ЕПС -а и купаца струје на комерцијалном тржишту (предузећа), којим се свим купцима којима истиче уговор 30. новембра омогућава продужење важења тог уговора до 31. децембра.
Економија / Наслови Реални привредни раст Србије 7,7 посто у трећем кварталу
БЕОГРАД: Реални раст бруто домаћег производа (БДП) Србије у трећем кварталу 2021. године износио је 7,7 посто на годишњем нивоу, објавио је Републички завод за статистику.
EUR/RSD 117.5781
Најновије вести