Економија - Наслови

Економија / Наслови Туристичка понуда К. Митровице и Звечана на Сајму у Београду
БЕОГРАД: Општине Звечан и Косовска Митровица са севера Косова и Метохије представиле су данас своје туристичке и културне потенцијале на Сајму туризма у Београду.
Економија / Наслови Курс динара у понедељак 24. фебруара 117,5790
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће у понедељак, 24. фебруара, 117,5790 динара за евро, што је незнатна промена у односу на 21. фребруара објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови НБС: Од 1.976 притужби у 2019. години 280 основаних
БЕОГРАД: У прошлој години Народна банка Србије добила је 1.976 притужби корисника на рад давалаца финансијских услуга и банака, од чега је 280 основаних, а о 399 се одлучује, наводи се у годишњем извештају који је данас објавила НБС.
Економија / Наслови Михајловић: Градња аутопута Пожега-Котроман креће 2021.
БЕОГРАД: „Пројектна документација за градњу другог правца аутопута од Београда до Сарајева, Пожега - Котроман, биће завршена ове године, а радови би могли да почну 2021, најавила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
Економија / Наслови НБС: Премија ризика Србије се смањује
БЕОГРАД: Премија ризика Србије се смањује у континуитету од краја 2012. године, наводи се у анализи НБС која је данас објављена у оквиру месечног извештаја о инфлацији централне банке.
Економија / Наслови Љајић: Акција поделе ваучера наставља се у понедељак
БЕОГРАД: Акција поделе ваучера за одмор у Србији биће настављена у понедељак 24. фебруара, рекао је данас потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.
Економија / Наслови Брнабић и Кудрин о сарадњи ревизорских институција СРБ и РУ
БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић оценила је у разговору с председником Рачуноводствене коморе Руске Федерације Алексејем Кудрином да ће обнављање споразума о сарадњи ревизорских институција, чије се потписивање данас очекује, и размена искустава у овој области, бити од обостраног интереса и претстављати још један корак у развоју односа наших држава.
Економија / Наслови Почели радови на плацу будуће фабрике чоколаде Бери Калебо
НОВИ САД: На градилишту будуће фабрике чоколаде фирме „Бери Калебо“ ових дана могу се видети грађевинске машине, а лаичком оку чини се да побијају шипове за будуће постројење које би требало да проради 2021. године.
Економија / Наслови Немачки суд одобрио Тесли сечу шуме за нову фабрику
БЕРЛИН: Амерички произвођач елетричних аутомобила "Тесла" добио је "зелено светло" од Вишег управног суда Берлин-Бранденбурга да настави крчење шуме у Гринхајду на површини од 92 хектара, ради изградњу своје "гигафабрике" у близини Берлина, јавља Дојче веле.
Економија / Наслови Фабрике Нисана и Хонде остају затворене, Тојота стартује
ТОКИО: Јапански произвођачи аутомобила одложили су данас поновно покретање производње у фабрикама у Кини, које су лоциране близу епицентра епидемије коронавируса, придржавајући се директива локалних власти.
Економија / Наслови Млеко и пиво под лупом Комисије за заштиту конкуренције
БЕОГРАД:  Комисија за заштиту конкуренције због основане претпоставке да су закључили рестриктивни споразум и њиме утврдили минималну цену у даљој продаји покренула је поступке против Имлека и Апатинске пиваре као добављача и трговаца на мало - купаца на тржишту прехрамбених производа, објављено је на сајту КЗК.
Економија / Наслови Малим фирмама од покрајине 160 милиона динара бесповратно
НОВИ САД: Покрајински секретаријат за привреду и туризам објавио је више јавних позива путем којих је позвао предузетнике да се јаве да би добили бесповратну новчану помоћ.
Економија / Наслови Кнежевић и бивши радници ПКБ: Решење тражити на суду
БЕОГРАД: Министар привреде Горан Кнежевић разговарао је данас са представницима Удружења пензионера "Рит" о бесплатним акцијама за која су наводно били ускраћени бивши радници ПКБ-а у протеклом периоду.
Економија / Наслови Албанија приступила регионалном порталу привредних регистара
БЕОГРАД: Регионалном порталу привредних регистара Југоисточне Европе (BIFIDEX) приступила је данас Албанија, а анекс Споразума који то омогућава потписали су у Тирани Милан Лучић, председник УО Портала и директор Агенције за привредне регистре Србије и Пранвера Фагу, директорка Националног пословног центра Републике Албаније.
Економија / Наслови Курс динара 21. фебруара 117,5714
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће 21. фебруара 117,5714 динара за евро, што је незнатна промена у односу на 20. фебруар, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови ПКС: Представљање 16 компанија, радионице, промоције фестивал
БЕОГРАД: Удружење за туризам Привредне коморе Србије (ПКС) представља на овогодишњем Сајму туризма у Београду компаније које се баве овом делатношћу и организује радионице и бројне фестивале у Србији.
Економија / Наслови Мала револуција у плаћању паушалног пореза
БЕОГРАД: Паушалци су ове године први пут пореска решења добили у пореском сандучету на порталу Пореске управе, а у НАЛЕД-у кажу да је тај нови електронски систем "мала револуција", јер ће обвезници унапред знати тачан износ пореза и доприноса за обавезно социјално осигурање који треба да плате, кажу у НАЛЕД-у.
Економија / Наслови Меркел опрезна по питању договора о буџету ЕУ
БРИСЕЛ: Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је данас да земље чланице ЕУ у преговорима о буџету Уније морају да превазиђу велике разлике.
Економија / Наслови Продато 55 одсто компаније Викторијас Сикрет за 525 милиона долара
ЊУЈОРК: Приватна инвестициона фирма "Сикамор Брендс" биће нови већински власник посрнуле компаније "Викторијас Сикрет", јавља агенција АП.
Економија / Наслови Споразум са ЕАЕУ користиће српским привредницима
БЕОГРАД: Споразум између Србије и Евроазијске економске уније (ЕАЕУ) прошириће се листа производа које можемо да извеземо на просторе Уније, пре свега без царине и са увећаним квотама, навели су посланици већине у парламенту.
EUR/RSD 117.5714
Најновије вести