На Палићу први Вински маратон у Србији 22. септембра

БЕОГРАД : На Палићу ће од 22. до 24. септембра бити одржана манифестација Вински маратон, која се први пут организује у Србији.
crno vino pixabay.jpg
Фото: pixabay.com

На Палићу се налазе неке од најбољих винарија у земљи, тако да је, поред трчања, рекреације и добре музике, циљ ове манифестације и да се посетиоци упознају са процесом производње изванредних вина, као и да уживају у њиховим укусима уз домаћу храну, наводи се у саопштењу Винског маратона.

Током три дана манифестације, за све посетиоце ће поред Винске трке (21,1 км) и Трке уживања (шест км) кроз винограде, бити организован и богат забавни програм, интересантна такмичења и винске туре.

У оквиру Дегустационе зоне на Великој тераси представиће се винарије учеснице Винског маратона, а посетиоци ће моћи да дегустирају најбоља локална вина, сиреве и гурманске специјалитете. 

Такође ће бити одржане и винске радионице на теме: "Шта треба знати о вину“, "Вински бонтон“, "Слагање хране и вина“, "Типична вина из околине Палића и региона". 

У оквиру манифестације ће бити организоване и забавне трке у котрљању буради и трке с пуним чашама вина, а предвиђена је и вожња Винским бродом по језеру уз звуке тамбурице и дегустацију вина. 

Победнике свих такмичења која се организују на Винском маратону очекују и занимљиве награде.

Винске трке су веома популарне годинама у многим винским регијама у свету и привлаче велики број гостију. Једна од највећих и најразвијенијих винских регија у Србији је и Палић, чије ће винарије и салаши од 22. до 24. септембра угостити посетиоце првог Винског маратона. 

Поред Парка Палић и Туристичке организације Србије, значај манифестације су препознали и дали пуну подршку Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 118.0507
Најновије вести