"Галеника" повећала производњу за осам одсто

"Галеника" већ трећу годину узастопно наставља да позитивно послуjе - у првих девет месеци ове године остварила jе све постављене планове и повећала производњу за осам одсто,

изjавио jе данас генерални директор "Галенике" Недељко Пантић.Пантић jе Танјугу рекао да у "Галеници" очекуjу да се одржи таj позитиван тренд, поготово у текућем пословању како би се омогућило несметано одвиjање пословања фабрике до краjа године као и реализациjа постављених циљева у 2017. години.

Oн jе додао да jе остварен физички обим производње од 27,4 милиона паковања, што у финансиjскоj вредности износи 4,9 милиjарди динара. Повећање производње од 1. jануара до 1. октобра 2016. године jе и физички и вредносно порасла за осам процената.Приход на домаћем тржишту jе на нивоу плана, док jе извоз минимално нижи у односу на планирани износ.

За првих девет месеци 2017. остварен jе пословни приход од 3,95 милиjарди динара, док су пословни расходи износили 3,91 милиjарду динара.Tиме jе исказана добит из текућег пословања од 40 милиона динара.Залихе готових производа су се смањиле у односу на почетак године за око 100 милиона динара у циљу свођења на оптимални ниво и обезбеђење обртног капитала.

У "Галеници" jе на дан 30. септембра радило 1.412 запослених, за девет људи мање у односу на почетак године. Просечна бруто плата у овом периоду била jе око 62.000 динара нето."У четвртом кварталу ове године очекуjе се значаjно повећање пласмана, планирана jе продаjа од 1,8 милиjарди динара", рекао jе Пантић.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести