„Доводимо велику инвестицију у Нови Сад“

БЕОГРАД: У Нови Сад доводимо инвестицију која ће бити још боља од компаније за производњу мотора за авионе, МТУ, која ће се градити у Пазови, најавио је вечерас председник Србије Александар Вучић.
novi sad nekretnine
Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Гостујући на Тв Хепи, Вучић је рекао да је Србија могла да се избори са кризом изазваном вирусом корона захваљујући стабилним јавним финансијама, великом броју страних директних инвестиција које су отвориле своје погоне, али и не тако давној куповини злата чија је вредност сада увећана за 50 до 60 одсто.

“Србија је пре ове кризе купила једну количину злата, тада су нам се због тога подсмевали, а сада је вредност злата скочила. Купили смо између 10 и 11 тона злата, а њихову вредност смо сада увећали за 50 до 60 одсто, као да смо предосетили кризу. Злато купујете када вам добро иде, како бисте лакше превазишли кризе”, рекао је Вучић.

Јачању економије у нашој земљи допринело је и привлачење страних директних инвестиција, каже Вучић и подсећа да је “Фајненшал тајмс” прогласио Србију за “шампиона у привлачењу тих инвестиција”.

Он је навео да је само у Нишу отворио шест фабрика, да су у Крушевцу после дужег времена отворене две, да су инвестиције добили и Врање, Владичин Хан…

Упитан да ли су привредници задовољни пакетом помоћи, Вучић каже да јесу и додаје да нико није имао веће примедбе на те мере, осим Фискалног савета, који је имао примедбу на меру везану за давање пунолетним грађанима по 100 евра.

“Мере су добре, то можете да радите кад имате уређене јавне финансије. Сада је потребан огроман рад и труд у свим секторима, а сад ћемо се трудити да помогнемо секторима који су највише погођени, а то су туризам и угоститељство”, рекао је Вучић.

Говорећи о помоћи од Европске уније, Вучиће каже да од ЕУ највисе очекује од пакета који ће доћи најесен.

Истакао је да развој наше економије зависи од брзине развоја европске економије и напоменуо да је 67 одсто наше трговинске размене са ЕУ, са само са Немачком је 13 одсто.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести