Брнабић: Коначно инвестирамо у много динамичнији развој

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић је данас отворила регионални економски форум "Београдски инвестициони дани 2017" и поручила инвеститорима да је Београд фантастична инвестициона дестинација, као и да Србија коначно може да инвестира у много динамичнији развој.
brnabic, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Фокус овогодишњих, трећих по реду, Београдских инвестиционих дана биће на регионалној сарадњи и повезивању, а форум је окупио око 400 државника из земље и региона, лидера и представника домаћих и страних компанија, државних институција, локалних самоуправа, који ће разговарати о инвестицијама у региону и приликама за бољу трговинску сарадњу.

Брнабић је рекла да је то веома важна конференција која сваке године расте и захвалила градначелнику на његовој организацији.

Она је позвала инвеститоре да долазе у Србију у што већој мери.

"Беогад је фантастична инвестициона дестинација. Желимо и Србију да представимо, која је јако пуно уложила у свој развој у посленђе три или чети године", нагласила је Брнабић.

Како је рекла да имамо макроекономску и и фискалсну консолидацију и добре фискале резултате.

"Сада можемо даље да градимо, ова влада коначно може да инвстира у много динамичнији развој", нагласила је Брнабић.

Премијерка је нагласила је веома важна регионална стаиблност и регионално повезивање, јер ако регион није стаиблна ни ми нећемо моћи да извучемо користи од свега што смо до сада урадили.

"Ако имамо било какаве ризике у региону и на нас ће се гледати као на земљу која је ризична дестицнација. Инвестирори онда неће долазити и међународне финансисјке институције неће инвестирати у пројекте у толикој мери са повољним кредитима и зато је важно да смо овде заједно. Да регион заједно ради на свом повезивању и зајендичком просперитету", поручила је Бранбић.

Скуп је прилика да се представе потенцијали инвеститорима.

Београдске инвестиционе дане, који се одржавају у Сава центру, организују Град Београд, ЦЕДЕФ и Привредна комора Србије - Привредна комора Београда.

EUR/RSD 118.4105
Најновије вести