Економија - Берза

Економија / Берза Европске акције близу рекордних нивоа
ЛОНДОН: Цене акција на европским берзама крећу се данас близу рекордних вредности, пошто инвеститори ишцекују податке о активности услужног сектора у региону.
Економија / Берза Азијске берзе мешовите, индекси Вол Стрита на новом рекорду
ТОКИО: Азијске берзе бележе данас мешовите резултате, док су индекси на Вол Стриту достигли нове рекордне нивое подстакнути оптимизмом инвеститора у погледу опоравка економије од пандемије.
Економија / Берза Трговање на Берзи слабо на старту недеље, индекси порасли
БЕОГРАД: Снажан опоравак БЕЛЕКС индекса и слаб промет обележили су почетак трговачке недеље на домаћем тржишту акција.
Економија / Берза Најбољи квартал долара у последње три године
ТОКИО: Долар је данас углавном остао стабилан јер су инвеститори и даље под утиском снажних прошлонедељних података о запошљавању у САД и очекивања да ће показатељи о пословању услужног сектора потврдити солидан економски опоравак од удара изазваног корона вирусом.
Економија / Берза Цене нафте опет кренуле узбрдо
ЛОНДОН: Цене сирове нафте порасле су данас за преко 3,0 процента, опорављајући се од благог забележеног наког одлуке Организације земаља извозница нафте и њених савезника, односно групе ОПЕК+, о постепеном повећању производње до јула за нешто више од два милиона барела дневно.
Економија / Берза Јумку одобрен УППР-повериоцима право на жалбу
ВРАЊЕ: Унапред припремљени план реорганизације је усвојен, али још није правоснажан па повериоци Јумка могу изјавити жалбе, наводи се у информацији коју је та компанија објавила на Београдској Берзи.
Економија / Берза Вол Стрит: Индекс С&П први пут прешао праг од 4.000 поена
ЊУЈОРК:  Индекс њујоршке берзе С&П 500 први пут је данас прешао праг од 4.000 поена, надоградивши солидан раст из марта после представљања инфраструктурног плана председника САД-а Џоа Бајдена.
Економија / Берза Десеткован промет пред ускршње празнике, индекси "црвени"
БЕОГРАД: Промет на домаћем тржишту акција је десеткован дан уочи Великог петка и ускршњих празника по Грегоријанском календару, а снажан пад забележили су и индекси Београдске берзе.
Економија / Берза Фијаско Деливероа на берзанском дебију у Лондону
ЛОНДОН: Акције британског стартапа Деливеро за доставу хране, иза којег стоји амерички Амазон, забележиле су стрмоглави пад од 30 посто на данашњем дебитовању на Лондонској берзи, чиме је помпезно најављивана Иницијална јавна понуда (ИПО) деценије на британском тржишту капитала доживела фијаско.
Економија / Берза Пpомет спласнуо, БЕЛЕКС индекси у минусу
Инвестициона активност на Београдској берзи је спласнула, а индекси су други дан узастопно закључили трговање у паду.
Економија / Берза Дунав осигурање доминирало на Берзи, индекси се повукли
БЕОГРАД: Промет на домаћем тржишту акција је данас био незнатно бољи него у понедељак, а у фокусу инвеститора је била компанија "Дунав осигурање", док су се БЕЛЕКС индекси повукли на негативну територију.
Економија / Берза Разграбљене државне обвезнице, промет изнад 5 милиона евра
БЕОГРАД: БЕЛЕКС индекси су закључени у "зеленом" последњег трговачког дана ове седмице, али су на недељном нивоу у минусу, а укупан промет на Берзи износио је високих 633,1 милион динара (око 5,4 милиона евра) захваљујући трговању државним обвезницама.
Економија / Берза Светске берзе ојачале, расту и цене нафте
БАНГКОК: Акције на азијским берзама су ојачале данас пратећи знатан раст забележен у четврак на Вол Стриту подстакнут надама у снажан економски опоравак од пандемије.
Економија / Берза Акције Кикиндског млина продате за 113,8 млн динара
БЕОГРАД: Фрикомова продаја акција Кикиндског млина компанији Дијамант из Зрењанина за 113,8 милиона динара у блок трансакцији на Београдској берзи, подгила је данашњи укупан промет на домаћем тржишту акција, а снажан опоравак су забележили и БЕЛЕКС индекси.
Економија / Берза Дијамант преузео акције Фрикома у Кикиндском млину
ЗРЕЊАНИН/КИКИНДА: Куповином акција од Фрикома зрењанински Дијамант увећао је своје власништво у Кикиндском млину на 96,2 процената акција, објављено је данас на Београдској берзи.
Економија / Берза Почело трговање акцијама ЦТП-а на берзи у Амстердаму
УТРЕХТ/БЕОГРАД: На берзи Еуронекст Амстердам почело је јутрос трговање акцијама компаније ЦТП, која је недавно најавила градњу највећег логистичког центра у Србији у близини Београда.
Економија / Берза БЕЛЕКС индекси потонули још дубље, НИС најтргованији
БЕОГРАД: Индекси Београдске берзе наставили су да се крећу силазном путањом други дан узастопно, инвестициона активност на тржишту акција је била уздржана, док је за државним дужничким хартијама владала права јагма.
Економија / Берза Волстрит расте
ЊУЈОРК: Главни индекси Њујоршке берзе С&П 500 и Дау Џонс порасли су погурани добицима акција финансијских и енергетских компанија, као и јачањем деоница Интела.
Економија / Берза Цене акција на низбрдици, долар расте
СИДНЕЈ: Акције на азијским берзама пале су данас на двонедељни минимум, а долар се попео на највиши ниво у последња четири месеца, јер је обнављање корона мера затварања у Европи и потенцијално повећање пореза у САД подрило апетит инвеститора за ризиком, због чега су се окренули улагању у сигурну имовину.
Економија / Берза Оштар пад акција Аеродрома, индекси у "црвеном"
БЕОГРАД: Већина акција на Београдској берзи забележила је данас губитке, при чему је највише пао Аеродром "Никола Тесла", па су оба берзанска индекса закључена у "црвеном".
EUR/RSD 117.5638
Најновије вести