Значајно признање за Универзитет у Новом Саду: Награда Конфуцијев институт године

Конфуцијев институт Универзитета у Новом Саду добитник је међународног признања Конфуцијев институт године (Confucius Institute of the Year) за 2019. годину.
Konfucije
Фото: Приватна архива

Признање додељује Ханбан (Confucius Institute Headquarters – Hanban), централно седиште свих Конфуцијевих института у Народној Републици Кини.

Свечано уручење годишњих награда које додељује Ханбан одржано је у оквиру завршне церемоније Међународне конференције о кинеском језику (International Chinese Language Education Conference) на којој је учествовало преко 1.000 представника из више од 160 земаља света.

Ово значајно признање за Универзитет у Новом Саду и за Филозофски факултет на којем се налази Конфуцијев институт УНС уручено је на церемонији одржаној 10. децембра 2019. године у граду Чангша, у провинцији Хунан у Кини. Признање је у име Универзитета у Новом Саду примио ректор проф. др Дејан Јакшић, а свечаности су присуствовали проф. др Ивана Живанчевић Секеруш, деканица Филозофског факултета и српски директор Конфуцијевог института УНС и др Чен Хуи, кинески директор Конфуцијевог института УНС-а.

Конфуцијев институт Универзитета у Новом Саду настао је на иницијативу Амбасаде Народне Републике Кине у Србији и Ханбана, уз подршку Универзитета за пољопривреду и шумарство у Џеђијангу (Zhejiang А&F University – ZAFU), из истоимене кинеске покрајине, чија је престоница осмомилионски град Ханџоу.

В. Ц.

EUR/RSD 117.5020
Најновије вести