Због радова на мосту затвара се прелаз Зворник-Мали Зворник

ЗВОРНИК: Мост краља Александра Првог Карађорђевића, који преко Дрине повезује Зворник и Мали Зворник, биће од сутра затворен за саобраћај због реконструкције, објавила је данас зворничка Градска управа.
radovi na putu
Фото: pixabay.com

Сагласност за затварање моста, који је гранични прелаз између БиХ и Србије, у трајању од три месеца дали су надлежни органи обе земље.

Мост ће бити затворен док буду извођени неки од радова који мост чине небезбедним за пешаке.

Град Зворник ће заједно са општином Мали Зворник обезбедити аутобус који ће саобраћати на релацији Каракај-Зворник, односно Мали Зворник-Нови мост у Каракају, а који ће помоћи грађанима оба града да прелазе са једне на другу обалу.

Влада Србије издвојила је 600.000 евра за реконструкцију овог моста на којем ће у првој фази радова бити обухваћено скидање садашње коловозне масе и асфалтирање газеће површине моста, јавила је Срна, а преноси РТРС.

Према тендеру, радови ће трајати 12 месеци, планирано је да извођач радова за три месеца уради главне радове након којих би мост био отворен за пешаке, док би у преосталом периоду били извођени радови који неће утицати на безбедност грађана који користе овај гранични прелаз.

Гранична полиција БиХ саопштила је да ће прелаз бити затворен од сутра у 7 часова па све до окончања радова на санацији и реконструкцији моста, пренела је Фена.

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести