"Застава" хит на највећем светском сајму наоружања у САД

БЕОГРАД/ЛАС ВЕГАС: Оружје из српске фабрике Застава хит је на овогодишњем највећем светском сајму наоружања "Shot Show", који се одржава у Лас Вегасу, објавио је српски портал у САД "Serbian Times".
puska
Фото: Youtube Printscreen

Американци су "одушевљени" српским оружјем, а највише се траже српски пиштољи, снајпери и полуаутоматске пушке.

Након што се прошле године вратила на америчко тржиште, крагујевачка фабрика је са својим програмом спортског и личног наоружања изазвала велико интересовање на том престижном догађају.

Заставин штанд је један од, како је наведено, најпосећенијих од отварања сајма почетком ове седмице.

"За нас је ово пријатно изненађење. Гужва на нашем штанду не престаје, Американци и остали су одушевљени дизајном, а сви се слажу да тако квалитетно наоружање по овако приступачним ценама тешко може да се нађе", рекао је Ранко Ристић, представник компаније Застава Армс УСА, која је ексклузивни партнер и заступник свих Заставиних производа.

Додаје да су у протеклих годину дана добили пуно позитивних рецензија у најеминентнијим америчким магазинима који се баве оружјем, дали пуно интервјуа за америчке медије, због чега су у Лас Вегасу имали рекордан број пословних састанака са највећим дилерима из скоро свих америчких држава, али и многих држава света.

"Од прошлогодишњег сајма Застава је по нашој наруџби у Америку извезла више од 25 тона спортског наоружања и делова. На друштвеним мрежама прати нас 20.000 људи и тај број расте из дана у дан, што такође сведочи о великом интересовању за оружје произведено у Србији. За ову годину смо, у складу са потраживањима, планирали значајно повећање увоза", истиче један од власника Застава Армс УСА.

На њиховом штанду стоје изложене популарне полуаутоматкске пушке АК-М70, ловачке пушке, а ту су и познати пиштољи ЦЗ-999 и ЕЗ9.

"У Америци су тражени ''калашњикови'' са традиционалним дрвеним облогама док мањи број, углавном младих купаца, тражи полимерске. Прави хит сајма је наши кратки аутомат АК ЗПАП92 и ЗПАП85, који се продају са разним додацима како би се задовољили захтеви купаца".

Велико интересовање је и за снајперску пушку М91, која се по први пут увози на америчко тржиште, а ове године та фирма је имала и доста поруџбина старијих модела пиштоља, попут Застава М57А, чувеног "тетејца".

Застава Армс УСА склопио је уговор са Ер Србијом о транспорту свих пошиљки наоружања са аеродрома “Никола Тесла” до чикашког аеродрома "О'Харе" јер, како кажу, сматрају својом патриотском дужношћу да у посао укључе што више српских фирми.

"Поред комада оружја, понудили смо и онлине продају делова на нашем сајту, као и сервис, што је био новитет на овом тржисту. Наш циљ је да обновимо позитивну слику коју је Застава некада имала у Америци, али и у целом свету", каже Ристић и истиче како је нарочито поносан на чињеницу да је један српски бренд за кратко време добио толико позитивних критика у сфери оружја, где Американци по традицији сматрају да су неприкосновени.

Сајам наоружања Shot Show, иначе, није отворен за јавност пошто приступ имају само овлашћени купци, а сваке године га посети више од 65.000 акредитованих произвођача и продаваца спортске, војне и полицијске опреме из 100 држава света.

Како је објавио "Serbian Times", ноћ пре званичног отварања украдена су два пиштоља са штанда “Заставе” - тетејац и ЕЗ9, што је до сада једина забалежена крађа на сајму са више од 2.500 излагача.

EUR/RSD 117.5860
Најновије вести