Заражено 0,2 одсто ученика, очекује се попуштање мера

БЕОГРАД: Према последњим подацима вирусом корона заражено је 0,2 одсто ученика и 0,4 одсто наставника, кажу у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, у којем очекују да ће Кризни штаб донети одлуку о попуштању мера будући да се број заражених констанстно смањује.

Помоћник министра просвете за предшколско и основно образовање Милан Пашић каже да школе нису место преношења вируса, али да нема места опуштању и апелује на ученике и запослене да наставе да примењују све епидемиолошке мере које су још увек на снази.

Наводи да је у свим школама настава непосредна, као и да је много активности у наредном периоду.

"Активни смо, трудимо се да се оно што је било пропуштено надокнади у наредном периоду, кроз допунску наставу. Почела су такмичења, ученици иду на додатну наставу, доста је садржаја у школама за наредни период", каже Пашић за Тан‌југ.

Помоћник министра просвете за средње образовање и образовање одраслих Милош Благојевић каже да се очекује да Кризни штаб донесе одлуку о одређеном попуштању мера.

Како каже, након тога Тим за школе размотриће нове одлуке и донети одређене препоруке о њиховом спровођену у школама.

"Школе питају за маске, екскурзије, матурске вечери. Све ћемо сагледати и на основу инпута које добијемо од Кризног штаба донети препоруке како да школе поступају", каже Благојевић.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести