За студије у иностранству 430 стипендија

Министарство омладине и спорта последњег дана прошле године почело је исплату стипендија за ову школску годину најбољим студенатима студија другог и трећег степена на водећим светским и универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (ЕФТА).
d
Фото: Dnevnik.rs

Ове стипендије исплаћују се једнократно а овогодишњи износ једне је 604.327 динара.

На конкурс који је био отворен од краја септембра до почетк а новембра прошле године право да конкуришу имали су српски држављани или они са статусом избелица и пребивалиштем у Републици Србији уколико су студенти који су положили све испите из претходних година студија, с просечном оценом најмање 8,50 у току основних академских студија, ако нису навршили 27 година живота, ако су на студијама другог степена, а ако су на трећем степену граница је потављена на 29 година.

Стипендије се исплаћују једнократно, а овогодишњи износ једне је 604.327 динара

Услов за конкурисање је и да су најмање једну годину основних академских студија завршили на акредитованој високошколској установи у Републици Србији,те да су у овој школској години уписани на годину студија другог или трећег степена на једном од универзитета земаља чланица Европске уније, Европске асоцијације за слободну трговину или на водећим светским универзитетима. Како све ове услове нису задовољили сви, од пријављених 464, стипендије је добило њих 430, што је мање него лане, када је конкурисало 509 студената, а стипендије од по 516.623 динара добило је њих 473.

Откад је у надлежности Министарства омладине и спорта, Фонд за младе таленте је доделио 4.760 стипендија за студирање на најбољим светским универзитетима.

Д. Д.

 

EUR/RSD 117.5923
Најновије вести