Покрајинска влада обезбедила 250 милиона динара за решавање стамбеног питања вишечланих породица

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре породицама из Војводине са троје или четворо деце које су добиле бесповратна средства за решавање стамбеног питања или за унапређење услова становања.
1
Фото: Покрајинска влада

Уговоре је добило 197 вишечланих породица, а за ову меру популационе политике Покрајинска влада је ове године обезбедила 250 милиона динара. За куповину некретнине помоћ је добило 17 породица, док ће 180 породица добијеним средствима адаптирати или доградити кућу или стан.

Председник Мировић је овом приликом поручио родитељима да се диви њиховој жељи и упорности да остану у нашој земљи, да се боре, да добију дивно потомство и буду једни од оних који доприносе решавању нашег највећег националног проблема – а то је наталитет.

„Ви сте они који ће обезбедити будућност нашој земљи својом борбом и својим залагањем да увећате своје потомство и тиме нас осигурате да не нестанемо“, казао је председник Мировић.

Он је додао да је Покрајинска влада од увођења ове мере пронаталитетне политике 2018. године стално повећавала износе за ову намену, у намери да породицама у Војводини пружи нову наду и енергију и обезбеди боље услове за живот.

„До сада смо издвојили 778 милиона динара, чиме су обезбеђени бољи услови становања за 700 породица“, казао је Мировић.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић казао је да је ова демографска мера пажљиво креирана, те да ће се у наредном периоду показати колико је значајна. У прилог томе говори и чињеница да су и други нивои власти увели сличан вид подршке. Вулетић је подсетио на то да Покрајинска влада издваја средства и за помоћ незапосленим мајкама које роде треће или четврто дете, током трајања породиљског одсуства, затим за биомедицински потпомогнуту оплодњу, као и за матерински додатак.

EUR/RSD 117.3294
Најновије вести