За 24 сата преминуле три особе у КЦ Ниш и једна у Врању

НИШ: Од јуче у 12.00 сати до данашњег пресека у исто време, односно за 24 сата, од последица вируса корона, преминуле су три особе у Клиничком центру Ниш и једна особа у Врању, речено је на конференцији за медије одржаној у Нишу.
korona pixabay
Фото: Pixabay.com

У КЦ Ниш тренутно је на лечењу 154 пацијента са симптомима вируса корона који је потврђен код 75 пацијената.

Пет пацијената је у изузетно тешком општем стању и налазе се на респиратору.

Такође, како је речено, хоспитализовано је и десеторо деце, од којих је једно позитивно на ковид-19 и сви су у добром стању.

Током јучерашњег дана, са симптомима је примљено 28 пацијената, од којих је за 11 потврђено да су позитивни. 

Помоћник генералног директора Клиничког центра Ниш Горан Станојевић навео је да је међу запосленима у КЦ тренутно ковид позитивно 12 лекара и осам медицинских сестара и техничара и да је до сада излечено 49 лекара, 59 медицинских сестара и техничара и двоје помоћних радника.

У две ковид болнице у Врању укупно је хоспитализовано 95 пацијената, од чега је 54 са потврђеним присуством ковида-19, а међу хоспитализованим нема деце зараженим вирусом, навео је Станојевић.

Како је навео, у ковид болници у Лесковцу укупно је хоспитализовано 69 пацијената, од којих 40 има корону, док је у ковид болници у Сурдулици тренутно хоспитализовано 35 пацијената, од тога 28 са вирусом. 

Станојевић је нагласио да Клинички центар Ниш за сада има довољно људства и лекара и медицинских сестара и подсетио да је примљен 121 лекар и 89 сестара, те да уколико буде било потребе, КЦ има могућности да ангажује додатне лекаре и друго медицинско особље.

Подвукао је да је клиничка слика оболеле деце у блажој форми и да су они стабилно, ван животне опасности. 

Станојевић је рекао и да се особље које има нека придружена обољења смешта у нековид систем.

EUR/RSD 117.5753
Најновије вести