Вулин: Србија жели да сви Срби буду заштићени

БЕОГРАД: Министар одбране Србије Александар Вулин, који је Божић провео с припадницима Војске Србије у бази Трмка у Копненој зони безбедности према Косову, изјавио је да Србија жели да сви Срби, где год да живе, буду сигурни, мирни и заштићени.
v

У име припадника Министарства одбране и Војске Србије, свима који празник Христовог рођења данас празнују честитам празник и желим да га проведу са својим породицама, да размишљају о својој Србији, буду мирни, срећни, задовољни, да живе у сигурној и стабилној земљи, рекао је Вулин.

Како је саопштило Министарство одбране, он истакао да данас, на велики празник треба да мислимо и на наше сународнике, на Србе на Косову и Метохији, на Србе у Републици Српској, у Хрватској, треба да мислимо на Србе у Црној Гори, на њихову борбу за право да верују у свог Бога, да обилазе своју цркву, говоре својим језиком, да пишу својим писмом.

Како год се буду односили према Србима, тако се односе и према Србији. Како се односе према нашој ћирилици и нашој цркви, тако се односе и према сваком од нас. Држава Србија у ове празничне дане шаље поруку мира, жели слогу, јединство, али изнад свега жели да сви Срби, без обзира где живе буду сигурни, мирни, заштићени и да не буду једини народ у Европи, једини народ на свету, који мора да се бори за своје право да говори својим језиком, пише својим писмом и да се моли у својим црквама, рекао је Вулин.

Он је истакао да "Срби заслужују да се на њих односе људска права као и на сваки други народ, и не заслужују да се боре за оно што сами у својој земљи дају свакоме са задовољством и на понос.

Желим да мислимо на све Србе, желим да мислимо на све људе, желим данас да будемо јединствени, сложни, желим да се окупимо око свог народа и сачувамо своју земљу, своју Србију, једину и вољену, поручио је Вулин.

EUR/RSD 117.4966
Најновије вести