Вулин с припадницима 250. ракетне бригаде

ПАНЧЕВО: Војска Србије је снажна, спремна, опремљена и увек у стању да сачува нашу земљу, поручио је министар одбране Александар Вулин, који је вечерас, у новогодишњој ноћи, у гарнизону Панчево обишао припаднике 250. Ракетне бригаде за противваздухопловна дејства, задужене за контролу и заштиту суверенитета ваздушног простора Србије.
vulin
Фото: Ministarstvo odbrane Srbije
Свим припадницима Војске Србије министар је пожелео да 2020. година буде година мира и слободе, али и даљег развоја и јачања ВС.
 
"За Војску Србије не постоји празник, не постоји слободан дан. За Војску Србије не постоји ниједан дан у години у коме није максимално спремна, у коме није у стању да сачува наш суверенитет, наш интегритет и наш начин живота", рекао је Вулин, каже се у саопштењу Министарства одбране.
 
Војска Србије се, истакао је, свакога дана припрема, обучава и води рачуна да Србија не буде угрожена.
 
"Сви припадници Војске Србије и у ове празничне дане даће све од себе да сви ми остали можемо да одмарамо, да будемо са својим породицама, да будемо мирни, сигурни и спокојни, јер је Војска Србије ту да нас чува", нагласио је Вулин.
 
Командант 250. Ракетне бригаде за противваздухопловна дејства, бригадни генерал Тиосав Јанковић, иформисао је информисао министра одбране о основним задацима те бригаде и дежурне ракетне батерије у систему ПВО.
 
"Јединице 250. Ракетне бригаде за противваздухопловна дејства својим учешћем у контроли и заштити суверенитета ваздушног простора Србије дају допринос безбедности и сигурности нашег неба 365 дана у години. Свакога дана наша техника је исправна, наше борбене послуге оспособљене, а јединице спремне за извршење свог најважнијег и основног задатка у миру - контролу заштите суверенитета ваздушног простора Србије", рекао је генерал Јанковић.

Министар грађанима у 2020. пожелео срећу, здравље и успех

Министар одбране Србије Александар Вулин честитао је вечерас грађанима Србије нову 2020. годину и, у име свог министарства и свих припадника Војске Србије, пожелео им пуно среће, здравља и личног успеха.

"Желим да ово буде година која ће бити запамћена по томе што смо наставили да напредујемо, да растемо, што је наша Србија постала још снажнија, сигурнија и мирнија. Желим да 2020. годину проведемо са својим породицама, са онима које волимо, да 2020. буде година у којој ћемо сачувати мир", наводи се у Вулиновој честитки грађанима.

У нади да ће грађани Србије у 2020. години поново препознати једни друге, вратити се породичним вредностима и чувати оно што их је учинило великима, Вулин је поручио и да сви могу бити сигурни да је Војска Србије ту да и 2020. година буде година мира, година слободе, саопштило је Министарства одбране.


Вулин је стално задејствоване снаге 250. Ракетне бригаде обишао у пратњи заменика начелника Генералштаба Војске Србије, генерал-мајора Петра Цветковића, и команданта Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, генерал-мајора Душка Жарковића, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5101
Најновије вести