Вулин са председником Олимпијског комитета о сарадњи

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са председником Олимпијског комитета Србије Божидаром Маљковићем и шефом делегације Србије при ЦИСМ бригадним генералом у пензији Синишом Радовићем о развоју спорта у Министарству одбране и Војсци Србије и Србији, кроз јачање постојеће сарадње између Министарства и Олимпијског комитета Србије.
3108_vulin
Фото: Танјуг (видео)

У претходном периоду Министарство одбране предузело је суштинске мере на унапређењу и развоју потенцијала војног спорта и наставило са побољшањем формално-правних и стварних услова за бављење спортом, како би војним спортистима било омогућено постизање врхунских резултата на домаћем и међународном плану, саоспстено је из Вулиновог кабинета.

У саопштењу се додаје да су саговорници сагласни да ће се активности на јачању потенцијала војног спорта наставити те да ће Министарство одбране и Олимпијски комитет кроз заједничке наступе на домаћим и међународним, војним и цивилним такмичењима, достојанствено презентовати Војску Србије и Републику Србију.

Такође, да ће тежити проширењу капацитета Спортске јединице у Војној академији запошљавањем спортиста, а професионалним припадницима војске омогућити достизање норми како би постали део националног тима Републике Србије.

На састанку је било речи и о планирању заједничких едукација кадра, спортских припрема, кампова и тренинга, као и опремању спортиста и стварању још повољнијих услова за њихов рад.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести