Вулин са кинеским лекарима на Београдском сајму

БЕОГРАД: Министар одбране Србије Александар Вулин обишао је вечерас с тимом кинеских медицинских стручњака Београдски сајам, који су припадници Војске Србије у протеклих неколико дана намештали за прихват особа с лакшим симптомима заразе корона вирусом.
vulin
Фото: Tanjug

Како је саопштило Министарство одбране, шеф делегације кинеских лекара Пенг Зиђанг изразио је задовољство условима смештаја на Сајму и брзом реакцијом коју је Србија показала.

"Моји почетни утисци су изузетно позитивни, поготову по питању брзине, јер је заиста урађено све изузетно добро у јако кратком периоду. Овде је све изузетно добро пројектовано. Направљен је простор и за запослене и за болеснике, а размишљало се и о томе да ће пацијентима требати и психолошка помоћ, о простору где би проводили слободно време, гледали телевизију и слично. Детаљно је вођено рачуна о томе где ће улазити пацијенти од момента пријема до напуштања болнице, доласку лекара и обиласцима пацијената", рекао је Пенг.

Након обиласка, министар Вулин је рекао да је веома захвалан кинеским пријатељима што су уложили толико напора и труда да помогну да привремена пољска болница организована на Београдском сајму буде функционална.

Он је захвалио и свим припадницима Министарства одбране, Војске Србије, запосленима Београдског сајма, Министарства здравља и Градске управе, који су уложили огроман напор да све буде брзо спремно за прихват пацијената.

"Цела Србија је показала колико може да буде брза, одговорна, организована. Сви пацијенти који буду дошли овде имаће најбоље могуће услове и пажњу, а од њих очекујемо само да буду дисциплиновани и да дају све од себе да што пре оздраве... Сви ми, било да смо здрави или заражени, морамо да будемо бескрајно дисциплинован да бисмо победили ову страшну пошаст", истакао је Вулин.

EUR/RSD 117.5937
Најновије вести