Вулин и Диковић поделили 20 кључева од станова 

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић уручили су данас кључеве 20 станова активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије.
vulin i dikovic, tanjug video
Фото: Tanjug (Video)

Обраћајући се припадницима система одбране, власницима станова, министар Вулин је рекао да је привилегија то сто је дуг пут за решавањем стамбеног питања најзад завршен.
"Трајало је дуго, и баш зато што траје тако дуго, а припадници Војске Србије и безбедносног сектора уопште заслужују да се о њима брине више и да се њихово стамбено питање решава у што краћем року, ми смо покренули пројекат по наређењу врховног команданта Војске Србије Александра Вучића о масовној стамбеној изградњи", рекао је Вулин.
Тако ће, казао је Вулин, будуће генерације много решавати стамбена питања.
Министар је рекао да је то докас да држава променила, да брине о сваком припаднику и да нам је развој система безбедности веома важан. 
Одговарајући на новинарско питање о масовној изградњи станова за Војску и Полицију и планираним локацијама за изградњу, министар Вулин је напоменуо да је понуђено неколико локација, а да је на локалним самоуправама да одреде да ли им то одговара или не одговара.
"Све што продајемо из Мастер плана су објекти који нису потребни за функционисање војске, а део тога можемо да користимо за побољшање стандарда свих припадника, али на првом месту за наоружање и опрему. Треба прво изнети прецизне потребе и не можемо у овом тренутку да кажемо тачан број поделе станова. Ни Безбедносно-информативна агенција, ни Министарство унутрашњих потреба ни Војска Србије нису дали тачне потребе", казао је Вулин и поновио да све што Министарство одбране ради, ради да побољша материјални положај војске.
А то ће, казао је, наставити и убудуће.
Генерал Диковић је објаснио да данас подељени ставнови нису нови, већ су, како је рекао, пронађени у систему одбране, а користили су их низ година други који нису имали икакве везе са Војском.
"Вероватно има још таквих станова, јер Београд је огроман град. Нису поделе станова увек биле праведне, што се и сада види. Међутим, акцијом наших органа, Војне полиције и МУП-а, ми налазимо те станове и дајемо их нашим људима", рекао је Диковић.
Иначе, додао је, изградњом 30.000 станова стамбена питања ће у МО и ВС бити решена на дужи временски период. 
Биће, казао је, створена могућност да млади људи који буду тек ступили у Војску, добју стан одмах, не да чекају на то 25 или 30 година.

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести