Војни спортисти однели лекове пензионерима на кућне адресе

БЕОГРАД: Војни спортисти десетобојац Михаил Дудаш и каратисткиња Јована Прековић показали су данас своју хуману страну када су војним пензионерима у њихове станове на Новом Београду донели лекове који су им били неопходни, саопштило је Министарство одбране Србије.
Vojska Srbije Foto: Vojska Srbije
Фото: Војска Србије Фото: Војска Србије
Припадници Спортске јединице Војне академије, познати спортисти, претходно су лекове уз рецепте подигли у Војномедицинском центру Нови Београд, а затим их однели на четири адреса.
 
Генерал-мајору у пензији Симеону Туманову пошто је примио лекове рекао је подржава све оно што је војска урадила на добробит свих, а пуковнику у пензији Изету Јахићу уз речи захваности, истакао је да је доброг здравља и да поштује мере које су на снази, наводи Министарство.
 
Спортисти су лекове донели на кућне адресе заставника прве класе у пензији Бранка Караћа, а пошто лекова који су били на рецепту за пуковника у пензији Милорада Марковића у ВМЦ није било - они су узеле његову књижицу И потражили их у најближој апотеци.
 
Десетобојац Дудаш рекао је да је ношење лекова војним лицима у пензији био начин да им свакодневне бриге бар мало олакшају.
 
“ Ми спортисти тренутно нисмо у могућности да се бавимо својим послом, па смо се одазвали позиву Војске да на овај начин помогнемо суграђанима којима је то потребно”, рекао је он.
 
Светска шампионка у каратеу Прековић рекла је да за њу ово била прилика да помогне најстаријима.
 
“ Разговарали смо са њима, питали их како су, потрудили смо се да им, бар на кратко, данашњи дан учинимо испуњенијим”, рекла је она и додала је задовољство помагати.
EUR/RSD 117.5959
Најновије вести