Визионари Србије штампаће визире за медицинске раднике

БЕОГРАД: Група "мејкера" покренула је иницијативу како би се заштитили најугроженији професионалци Србије - медицински радници.
1
Фото: Tanjug
Како би помогли у смањењу епидемије цовод19, српски 3Д штампари су се удружили у Фацебоок групи Визионари Србије, с идејом да направе што више визира, који могу да заштите пре свега медицинске раднике, објављено је на сајту Стартит.
 
Српски лекари су опремпљени тим Н95 маскама, а кад их је група српских 3Д штампара питала како може да им помогне, рекли су да су им потребни визири, зато што им они у потпуности прекривају лице, а како могу да се дензификују, њихова употреба је вишекратна.
 
"Да би се један визир направио у 3Д штампачу, потребно је од једног до два и по сата. С обзиром на то колико се људи укључило, ми можемо да направимо око 300 комада. План је да до уторка пошаљемо прву туру, а константно расте број колега који се прикључују акцији", каже вођа ове групе, који ће визире штампати и у својој кући, наводи се на сајту Стартита.
 
Позив да се прикључе је отворен свима који се баве 3Д штампом, а то могу учинити путем групе Визионари Србије , на којој ће наћи и листу на коју могу да упишу колико визира могу да произведу.
Sloba
22.03.2020 • 14:23
Bravooooo!Veliko hvalaaaa...
Sloba
22.03.2020 • 14:24
Hvalaaaa do neba!Srbija vam ovo Srbija vam ovo nece zaboraviti
Sloba
22.03.2020 • 14:26
Hvala do neba! Srbija vam ovo nece zaboraviti
EUR/RSD 117.5912
Најновије вести