Више од 100.000 возила прошло ауто-путем Милош Велики

БЕОГРАД: Од отварања ауто-пута "Милош Велики" протекле недеље деоницом од Обреновца до Прељине већ је прошло више од 100.000 возила, наводи Радио-телевизија Србије.
auto put, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Žestić, arhiva

Тиме је знатно смањен саобраћај на Ибарској магистрали, а растерећење се очекује и када се цео теретни саобраћај са магистралних путева пребаци на ауто-пут.

Возачи који у Београд стижу преко Барича и Умке углавном су задовољни, преноси РТС. 

И поред повремених колона на искључењу са ауто-пута "Милош Велики" већих застоја нема.

До Београда ће брже стизати производи из Западне Србије. Чачанским привредницима значи уштеду у времену проведеном на путевима.

"Поготову за посао превозника где се време вожње до границе са Хрватском дупло смањило тако да ће проток роба у сваком случају много брже функционисати и то ће много подстаћи и економски и привредни развој", истиче председник Форума привредника Чачка Драган Чакаревић. 

"Путеви Србије" наводе да се само за првих пет дана од пуштања у саобраћај на новоотворену деоницу ауто-пута "Милош Велики" укључило више од 70.000 возила, док је на Ибарској магистрали мерено од Липовачке шуме до Прељине прошло укупно 32.000 возила, односно дневно око 7.300 возила.

РТС јавља да је растерећење Ибарске магистрале већ евидентно, а ауто-пут може потпуно да преузме транзитни саобрацај, осим ако камиони не буду избегавали плаћање путарине.

"Не верујем да ће у пуном капацитету користити. Сигуран сам да ће одређени број возила гледати да бежи од тог ауто-пута, али зато постоје решења и мислим да они морају да се усмере на ауто-пут и да морају да користе тај ауто-пут", наглашава Милан Божовић из Комитета за безбедност саобраћаја.

И пролаз кроз наплатну станицу у Прељини биће лакши када се отвори свих шест наплатних рампи.

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести