Велика гужва на граници Бугарске и Грчке, путници стрпљиви

КУЛАТА,ПРОМАХОНО: На бугарско-грчком граничном прелазу Кулата-Промахоно, који је и једини прелаз на којем држављани Србије и Европске уније могу да улазе у Грчку, тренутно чека око хиљаду аутомобила и 300 камиона, а колона је гуда готово седам километара.
granica
Фото: Tanjug (video)

Извештачи Новинске агенције Танјуг након вишесатног чекања добили су дозволу да забележе камером каква је ситуација на том прелазу.

Бугарска полиција је распоређена на више пунктова на аутопуту десетак километара пре границе, те усмерава аутомобиле како би се спречио саобраћајни хаос на том прелазу и аутомобили се пропуштају само у једну траку.

Приметни су аутомобили регистарских ознака земаља Европске уније, Пољске, Румуније, Мађарске, велики број аутомобила српских регистарских ознака, као и аутомобили с руским регистарским ознакама.

На улазу у Бугарску гранична полиција захтева да се попуни формулар на коме се наводе лични подаци, место поласка, крајња дестинација, а путници потписују да прихватају да личну одговорност у случају заражености вирусом Ковид19 и карантин од 14 дана.

Путници су извештачима Танјуга рекли да је на улазу у Грчку такође неопходно попунити формулар с подацим о тачној адреси боравка током летовања.

На прелазу Кулата-Промахона грчки медицинари врше насумична тестирања на вирус Ковид19.

Како је раније речено Танјугу, једино на овом прелазу постоји адекватна медицинска опрема за заштиту и превенцију од ширење вируса, а у складу са препорукама ЕУ.

Бугарска гранична полиција очекује још веће гужве на овом пролазу током наредних дана.

Гранични прелаз Кулата-Промахоно, како је забележила Танјугова камера, вишеструко је мањи у односу на капацитете Евзонија.

EUR/RSD 117.5847
Најновије вести