Уз награде, најбољим студентима и посао

Дан студената  је на Пољопривредном факултету Универзитета у Новом Саду био прилика за уручење награда најбољим дипломираним студентима, али и за свечано отварање реновираних просторија студентске службе.
в
Фото: Дневник/В. Фифа

- Ове награде још један су начин да покажемо да вреди улагати у знање и науку и да је то најбоља инвестиција коју млад човек може да уради за себе-рекао је честитајући награђенима декан Пољопривредног факултета проф. др Недељко Тица. - Веома смо поносни и на чињеницу да је нашим најбољим студентима осигурана будућност или тако што их запошљавамо на факултету, или тако што им дајемо препоруке за институте или привредне и пољопривредне субјекте, а последњих година потражња за нашим дипломцима све је већа.

Повељу за најбољег студента Пољопривредног факултета уз новчани износ од 33.300 динара, од чега је 13.300 динара обезбедио Сенат Универзитате у Новом Саду, а 20.000 Пољопривредни факултет, примио је  Слободан Крсмановић.

- После студија фитомедицине наставио сам мастер студије, али као истраживач приправник на Институту за ратарство и повртарство - каже Слободан. - Мада сам и на основним студијама, а и сада улагао пуно рада и труда првенственио због себе, овакво признање пуно ми значи, јер показује да то и други виде и уважавају.

За просек у току студија већи од 9,5  су повеље и новчане износе од 25.400 динара, од чега је Сенат УНС-а обезбедио 5.400, а Пољопривредни факултет 20.000 динара, примили Љубица Тркуља, Милица Перишић, Јелена Дудаш и Страхиња Златић.

Д. Девечески

 

EUR/RSD 117.5773
Најновије вести