Утростручен броj налога на порталу еУправа

Броj налога на националном Порталу еУправа готово jе утростручен у последњих 11 месеци, таj саjт тренутно има више од 516.000 активних корисника,

а наjпопуларниjа услуга на Порталу у овом часу jе замена старе здравствене књижице за нову картицу здравственог осигурања, саопштено jе данас из Mинистарства државне управе и локалне самоуправе.Kако jе наведено, за шест дана, од како jе та услуга пуштена у рад, налоге на националном Порталу еУправа отворило jе 75.304 нових корисника, а захтев за издавање нове здравствене исправе поднело jе укупно 78.627 грађана.

Поред те услуге, на еУправи могуће jе онлаjн уписати децу у предшколске установе на териториjи Града Београда, заказати термин за личну карту и пасош, поручити изводе из матичне књиге рођених и уверење о држављанству.Tакође, доступна jе и регистрациjа возила на овлашћеним техничким прегледима и замена возачке дозволе.

Портал еУправа jавности jе доступан од jуна 2010. године, има 300 различитих електронских услуга коjе постављаjу 104 државна органа и за шест година постоjања, на таj национални портал пристигло jе више од четири милиона захтева грађана.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.5880
Најновије вести