Управа царина: Скраћено задржавање камиона на прелазима 

БЕОГРАД: Гужва која је ноћас створена на граничном прелазу Батровци због успореног рада хрватских пограничних органа се смањила, а чекање на излаз из земље се са ноћашњих 12 свело на 6 сати. 
Uprava carina
Фото: Uprava carina

Уобичајено је да се пред крај недеље смањује број теретних возила која иду према земљама ЕУ ради утовара робе. Тек од уторка се очекује више камиона на изласку из царинског подручја Србије.

Поред Батроваца, камиони и на граничном прелазу Келебија чекају на излаз из земље око три сата, док на осталим граничним прелазима нема дужих задржавања. 

Осим успореног рада мађарских пограничних служби нови разлог за задржавања током викенда би могла бити забрана транзита на територији Мађарске од 30. марта у 22 часа до 31. марта до 22 часа. 

Одлука о забрани транзита викендом кроз Мађарску за превознике није новина, јер је она на снази већи део године, а током летње сезоне је још оштрија.

Како је Управа царина у процесу увођења електронског система за праћење товара, тзв. локатора, напомињемо да постављање тих уређаја ни на који начин не продужава поступак на граници, већ је најчешће узрок таквог стања динамика рада царинских администрација суседних земаља.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести