У среду прелиминарна листа за бање

НОВИ САД: Прелиминарна ранг листа пензионера који ће ове године о трошку Фонда ПИО користити бесплатну рехабилитацију у некој од 24 српских бања биће објављена сутра, а коначна 21. маја.
vrdnik termal banja, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Илустрација, Дневник/Филип Бакић

Након што буде објављена прелиминарна рок за жалбу је пет радних дана, закључно с 15. мајем. Потом ће Комисија за три дана утврдити коначну ранг листу и објавити је.

Ове године ће око 14.000 пензионера ићи на бесплатан опоравак.

Цена смештаја и болничког дана исте су као лане, да би што више пензионера могао да искористи прво на бесплатан опоравак. Дневни трошкови рехабилитације су 2.800, док је цена за пратиоце 2.000 динара.

Финансијским планом Фонда за ову годину за друштвени стандард пензионера планирано је 421,6 милиона динара, од чега је за трошкове бањског лечења издвојено 392,2 милиона. Уговорима са сваком бањом је појединачно прецизиран обим терапија које сваки пензионер мора добити.

То су лекарски преглед, ЕКГ, лабараторијске анализе, све специјалистичке прегледе и визите одељенских лекара, те најмање три врсте терапије у зависности од оцене лекара и области за коју је бања специјализована.

Љ. М.

EUR/RSD 117.5388
Најновије вести