У општинама на југу Баната од Covid19 инфекције оболело 46 лица

НОВИ САД: У претходних пет дана, дошло је до повећања броја оболелих од Covid 19 инфекције на територијама општина Вршац, Бела Црква, Пландиште и Алибунар.
korona virus, pixabay
Фото: pixabay

У том временском периоду, на присуство вируса SARS-CoV-2 тестирано је укупно 690 грађана ових општина, од којих је 46 било позитивно.

Од тог броја, заражено је 17 здравствених радника и то пет лекара и 12 медицинских сестара, и два нездравствена радника, запослених у Општој болници и у Дому здравља у Вршцу.

Њих 16, који су без икаквих тегоба, изузев једног лекара са лаком клиничком сликом, премештено је у Специјалну болницу за рехабилитацију „Јунаковић“ у Апатин.

Две медицинске сестре су хоспитализоване у КБЦ „Драгиша Мишовић“ у Београду, док се једна налази у Клиничком центру Војводине (КЦВ) у Новом Саду и стабилног је општег стања.

Од преосталих 27 оболелих, пет је хоспитализовано у КЦВ, а један у Општој болници у Панчеву и они су такође стабилног општег стања.

На основу наредби Покрајинског штаба за ванредне ситуације, предузете су и на даље се спроводе све ригорозне противепидемијске мере, са циљем да се заустави и спречи даље повећање броја оболелих. Такође,  наставља се интезивно и свеобухватно тестирање свих грађана који испуњавају критеријуме дефиниције случаја.

EUR/RSD 117.5806
Најновије вести