У петак ветровито и топлије

БЕОГРАД: У Србији ће у петак бити ветровито и топлије. На северу претежно сунчано, током дана повремено уз умерену облацност. У осталим крајевима умерено, а на југу и потпуно облачно, тек понегде са краткотрајном кисом, на високим планинама са снегом.
suncano oblacno
Фото: pixabay.com

Ветар умерен и јак источни, у области Хомоља са ударима олујне јацине,

увеце у слабљењу. Јутарња температура од 1 до 6 Ц, највиша дневна од 10 Ц на југу до 16 Ц на северу земље, саоштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Београду поменљиво облачно са периодима сунчаног времена, ветровито и топлије. Дуваће умерен и јак источни ветар, увече у даљем слабљењу. Јутарња температура од 4 до 6 Ц, највиша дневна око 13 Ц.

Изгледи времена у Србији за седам дана - до 3. априла:

За викенд променљиво, топлије и у већини места суво - у суботу на југу, а у недељу и у западним и централним крајевима земље реда појава краткотрајне кише.

У понедељак постепено наоблачење са севера и запада, местимично с кишом, појацаним северним ветром, а после подне и увече и падом температуре, па ће на вишим планинама киша прећи у снег.

У уторак умерено до потпуно облачно и хладније, на северу суво, у осталим крајевима местимично киша, на планинама снег.

Почетком априла суво уз пораст дневне температуре, а крајем периода очекује се ново наоблачење са кишом и падом температуре.

EUR/RSD 117.5703
Најновије вести