У АП Војводина и даље опада број оболелих од Covid 19 инфекције

НОВИ САД: Број оболелих од Covid 19 инфекције у АП Војводини и даље опада, па се у Клиничком центру Војводине (КЦВ) у Новом Саду од те инфекције тренутно лечи 100, а у Општој болници у Панчеву 144 пацијената.
KCV
Фото: Дневник (В. Фифа)

Од тога, у КЦВ је на механичку вентилацију прикључено седам, а у панчевачкој болници два пацијента.

У исто време, у привременој изолационој болници у хали 1 „Новосадског сајма“, предвиђеној за оболеле са лакшом клиничком сликом Covid 19 инфекције, смештено је 165, a у Специјалној болници за рехабилитацију „Јунаковић“ у Апатину 40 пацијената.

У складу са одлуком Владе Републике Србије, и на територији АП Војводине од данас важи ублажавање мера заштите од вируса Covid 19, али се на  грађане апелује да се и даље понашају одговорно и примењују све основне мере предострожности, попут строгог поштовања социјалне дистанце, ношења заштитних маски и рукавица и употребе дезинфекционих средстава.

Туркулов: Ситуација у КЦВ задовољавајућа, пад броја оболелих

Број преминулих у односу на број заражених је задовољавајући и у Клиничком центру Војводине већ недељу дана ситуација са бројем оболелих од Ковид-19 је стабилна, изјавила је данас Весна Туркулов, директорка Инфективне клинике КЦВ.

Туркулов је за ТВ Прву рекла да се на Клиници за инфективне болести 100 пацијената лечи од вируса корона и да се очекује да ће тај број данас у подне бити још мањи, када буде отпуштен одређени број пацијената.

Додала је да је тренутно седам пацијената на механичкој вентилацији и нагласила да је у току тренд опадања броја оболелих.

Од почетка епидемије из Клиничког центра Војводине су отпуштена 123 пацијента, а Туркулов подсећа да се њихово стање прати и да се они налазе у двонедељној кућној изолацији, након чега се јављају инфектолозима на контролу. 

На територији целе Војводине преминуло је 17 пацијената од вируса Ковид-19, а према речима Туркулов та статистика у односу на број заражених је задовољавајућа. 

"Проценат преминулих у односу на укупан број оболелих је заиста задовољавајући, и на Војводину 17 пацијената није неки велики број, а ми бисмо свакако волели да је он још мањи", рекла је Туркулов. 

Нагасила је да су преминули пацијенти углавном старији и да су битку са вирусом изгубили у 93., 85., 82... години живота, напомињујући да су они имали већ неке болести од раније.

"Већ недељу дана је стабилно опадање и ми се надамо да ће наставити да пада број новооболелих, а оно што је битно је да треба бити опрезан", поручила је Туркулов. 

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести