Траже да се мегамаркетима забрани рад недељом

БЕОГРАД: Удружени синдикати Србије "Слога" саопштили су данас да се залажу за забрану рада великих трговинских центара и шопинг молова у Србији недељом, јер је рад недељом постао правило које се злоупотребљава, а угрожава положај радника као и породицу.
supermarket, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Сматрамо да би држава требало законом да пропише радно време слично оном у Грчкој, које би се завршавало суботом поподне и трајало до понедељка ујутро, првог радног дана седмице, наведено је у саопштењу.

Даље се додаје да се "Слога" слаже да треба поштовати инвеститоре који су уложили новац у бизнис, али треба поштовати и раднике који су у већини и њихово право на одмор викендом у кругу породице, на начин како то они желе.

"Слога" истиче да ће свако заговарање или наметање рада недељом као обавезом само наставити даље урушавање права запослених и њихово презадуживање промовисањем купохоличарских вредности, посебно код младих генерација.

Они поручују да уколико држава не буде имала слух за хитно решавање овог проблема, може очекивати тотално уништање породице као институције и све већу економску зависност од "милости крупног капитала".

 

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести