Тиодоровић: Број оболеле деце у школама можда дупло већи

БЕОГРАД: Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић изјавио је да је број оболелих ђака у школама широм Србије можда двоструко већи него што је пријављен.
tiodorovic, tanjug
Фото: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

Сви из медицинског дела Штаба подржали колеге педијатре да се уведе барем десетодневни онлајн систем. Скрећемо пажњу да подаци којима располажемо нису добри. На терену је другачија ситуација, јер се не тестирају сва деца сва деца. Не пријављује се све како је било, односно, у односу то на пријављен број случајева код деце, може бити да их има чак и дупло, рекао је Тиодоровић за телевизију Прва, коментаришући одлуку да се од понедељка не пређе на онлајн наставу у школама.

Он је додао да деца долазе болесна у школу.

Наставници пријављују да деца долазе са сумњом на симптоме ковида, али да их родитељи шаљу у школу, јер немају други начин да то реше. Тиме се доводе у опасност сви, и та деца и остали ђаци, додао је Тиодоровић.

Епидемиолог је подсетио и да ће у средњим школама на територији Београда, Врњачке Бање, Ниша и Шапца од понедељка, 25. октобра, примењивати модел комбиноване наставе, према објави Министарства просвете.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести