Телеком: Мерења РАТЕЛ-а доказ да смо најбоља мрежа у Србији

БЕОГРАД: Телеком Србија/МТС остварио је још боље резултате у РАТЕЛ-овом мерењу квалитета мобилних мрежа у односу на прошлогодишње рекорде, чиме је потврдио лидерску позицију на тржишту мобилне телефоније у Србији, саопштено је данас из те компаније.
Telekom Srbija  Foto: Telekom Srbija
Фото: Телеком Србија Фото: Телеком Србија

Регулаторна агенција за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ) је од септембра до новембра спровела упоредна мерења и анализу параметара квалитета услуга мобилних мрежа (Бенћмарк мобилних мрежа) код сва три мобилна оператора у Србији.

Извршено је упоредно тестирање квалитета услуга у мобилним мрежама мерењем параметара квалитета говорне услуге и услуга преноса података, а Телеком Србија/МТС остварио је најбољи укупни резултат захваљујући значајном унапређењу квалитета свих услуга у свим категоријама, наводи се у саопштењу.

"Компанија Телеком Србија/МТС с поносом је примила ову вест која је још једна у низу потврда да нашим корисницима пружамо услуге највишег квалитета, као и да наше константно инвестирање у инфраструктуру даје одличне резултате", изјавио је генерални директор Телекома Предраг Цхулибрк.

Он је навео да МТС мобилна мрежа данас доминира са близу 2.800 локација на којима је инсталирано по више од 2.700 3Г и 4Г мобилних базних станица.

"Освојених 89,17 од укупно 100 бодова сврставају нашу мрежу међу најбоље мобилне мреже у Европи. Упућујем велику захвалност свим нашим партнерима а посебно посвећеним, стручним и способним инжењерима и техничарима наше компаније, без којих овакав резултат не би могао да буде остварен“, оценио је Ћулибрк.

Тестирање мобилних мрежа рађено је у 50 градова и на 10,000 км путева у Србији, а мерено је у категоријама великих и малих градова, и путева.

Током “дриве тест мерења“ обављено је више од 7.000 тестова говорне услуге и 7.000 сесија за сваку од услуга преноса података у мрежи сваког од оператора а оцењено је да је квалитет сервиса које оператори мобилних мрежа у Србији пружају корисницима упоредив са квалитетом услуга у ЕУ, наводи Телеком Србија.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести