Стотинак такмичара на првом турниру у видео играма у Северној Митровици

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Близу стотинак такмичара узело је учешће на Првом Esports турниру, такмичењу у видео играма, који је почео у суботу у Митровачком двору у Северној Косовској Митровици.
w
Фото: pixabay.com

Главни циљ пројекта Esports турнира је да обавести јавности о потенцијалу и величини индустрије видео игара. Сви смо свесни потенцијала гејминг индустрије. Термин одржавања турнира пажљиво је одабран када већина студената још није почела са свим академским обавезама, каже за Косово Онлајн Лазар Станић из Ares Gaminga.

Захвалност за препознавања значаја оваквог догађаја и помоћи око организације, изразио је његов колега из Ares Gaminga Угљеша Живулов.

"Веома смо поносни што смо захваљујући помоћи председника Привременог органа општине Косовска Митровица, градских челника и спонзора пројекта учинили наш град инованативним пиониром Esports турнира, јер смо први домаћини оваквог такмичења на територији Косова и Метохије. Такође, захваљујем се учесницима којима је пре свега љубав према играма била додатна мотивација да турнир буде успешан”, поручио је Живулов.

Организатори кажу да ће се вечерас одржати завршница у категорији CSGO, док је финале Dota2 заказано за недељу у 15 часова, а најбоље екипе ће изборити место међу TOP 4 тима на LAN завршници.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести