Стипендије Задужбине Студеница за 30 студената из Србије

БЕОГРАД/САН ФРАНЦИСКО: Задужбина српске дијаспоре из Сан Франциска "Студеница" доделила је и ове године у сали Библиотеке града Београда стипендије за 30 студената из Србије у износу од око 40.000 долара.
Zaduzbina Studenica
Фото: Zaduzbina Studenica

Још десет стипендија у вредности од 12.000 долара за академску 2019/20. добиће и десет српских студената из региона, саопштено је из Задужбине.

Председник Задужбине "Студеница" Мирослав Мајкл Ђорђевић поручио је стипендистима да су они велика снага српског народа и да су без премца потенцијал за његову бољу будућност.

Та будућност неће бити лака, јер је 20. век уништио многе универзалне, као и српске народне традиционалне духовне и моралне вредности, рекао је Ђорђевић.

Према његовим речима, вредности као што су вера у Бога, вера у поштење, истина и правда, морају да се обнове.
На вама и будућим нараштајима је ова најважнија одговорност, поручио је Ђорђевић.

Ово је 26. генерација студената из Србије које стипендира Задужбина "Студеница", а од свог оснивања 1993. године до данас она је стипендирала око 2.000 младих свих образовних профила.

Задужбина је поделила преко четири милиона динара студентима од којих су многи данас лидери политичког, јавног и пословног живота Србије, региона и света, стоји у саопштењу.

Задужбина "Студеница" има представништво у Србији од 2006. године, а ове године је отворила и канцеларију у Београду.

Поред стипендирања младих, Задужбина помаже посебне пројекте који доприносе развоју младих талената у Србији, попут шаховских клубова за девојчице, музичке школе за таленте у Ћуприји, фонда за врхунске српске физичаре Фонд "Проф. Др Марко Јарић", социјално угрожене ђаке и студенте из Републике Српске...

Задужбина носи име чувеног српског манастира, од којег је добила благослов и специјалну дозволу да користи Студенички крст.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести