Стефановић угостио децу погинулих припадника МУП-а

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић водио је данас децу погинулих припадника МУП-а у обилазак Хеликоптерске јединице, што је била још једна прилика да им покаже да Србија неће заборавити жртву коју су њихови родитељи направили штитећи земљу и њене грађане, саопштебно је из МУП-а Србије.
stefanovich_pok1
Фото: Танјуг (Видео)

"Желели смо да посветимо додатну пажњу деци и породицама наших страдалих припадника, људи који су дали животе у борби против криминала и у циљу заштите Србије и њених грађана. Да им поново покажемо да никада нећемо заборавити жртву њихових родитеља, који су дали животе за одбрану Србије и њену безбедност", рекао је Стефановић.

Он је подсетио да је у МУП-у у 2019. години запослено 215 супружника и деце погинулих и рањених припадника МУП-а.

Деца погинулих полицијских службеника, у пратњи родитеља, видела су нове хеликоптере "Ербас Х145“ које је МУП прошле године набавио, и летела њима, дружила се с припадницима Хеликоптерске јединице, а уручени су им и пригодни поклони поводом празника.

"МУП наставља да води рачуна о породицама страдалих колега у сваком тренутку, било да им помаже у запошљавању, школовању или приређивању неких лепих тренутака. Они ће увек бити део велике породице МУП-а и у сваком тренутку ће моћи да нам се обрате“, рекао је Стефановић.

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести