Стефановић посетио Генералштаб Војске Србије

Стефановића је испред почасног строја Гарде дочекао начелник Генералштаба са члановима Колегијума, а генерал Мојсиловић обавестио је министра да су оперативне способности Војске Србије на високом нивоу.
 Ministar odbrane Nebojša Stefanović posetio je Generalštab Vojske Srbije  Foto: Tanjug/video
Фото: Министар одбране Небојша Стефановић посетио је Генералштаб Војске Србије  Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД:  Министар одбране Небојша Стефановић посетио је данас Генералштаб Војске Србије, а у оквиру прве посете начелник Генералштаба Милан Мојсиловић представио је организацију и основне задатке Војске, као и официре на кључним руководећим и командним дужностима.

Стефановића је испред почасног строја Гарде дочекао начелник Генералштаба са члановима Колегијума, а генерал Мојсиловић обавестио је министра да су оперативне способности Војске Србије на високом нивоу.

Такође, Стефановић је обавештен и да је стање у Војсци стабилно и да обезбеђује извршење додељених мисија и задатака Војске Србије.

Стефановић се захвалио генералу Мојсиловићу и члановима Колегијума начелника Генералштаба на искреној и срдачној добродошлици и истакао да му изузетну част представља то што може да руководи једним системом какав је Министарство одбране.

Стефановић је навео да му је драго што може да помогне у томе да Војска Србије буде још опремљенија, у још бољем стању и да оправда поверење председника Вучића који је врховни командант.

Према његовим речима, веома је значајно да у наредном периоду буде додатно опремање Војске, да се уложи новац и да се унапреде све способности које Војска има.

"Да подигнемо њену борбену готовост, њене мирнодопске способности и да Војска Србије још ефикасније настави да буде гарант безбедности и стабилности нашег региона и сигурности наше земље", рекао је министар одбране.

Како је навео, била му је част што је на данашњем састанку имао прилику да се упозна са најзначајнијим улогама Војске Србије и што у наредном периоду може напорно радећи свакога дана да допринесе да Војска Србије буде још опремљенија и још снажнија.

"Што можемо заједно да радимо да грађани Србије осете подршку својој сигурности и безбедности сваког дана", закључио је Стефановић.

EUR/RSD 117.5806
Најновије вести