Стефановић обишао волонтере у Раковици

БЕОГРАД: Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је данас у Раковици волонтере и припаднике МУП-а који помажу најстаријим суграђанима.
stefanovich_rakovica_pok

Стефановић је позвао грађане Србије да поштују мере које доноси Влада Србије, јер како каже, једино тако штитимо животе.

"Дошао сам у Раковицу да се захвалим, не само људима који свакодневно обилазе Београђане који живе у овој општини, већ симболично свим волонтерима, полицајцима и ватрогасцима у Србији. Они раде огроман посао, њихова суштина је да помогну нашим најстаријим суграђанима“, рекао је Стефановић, апелујући на све грађане да што мање излазе из кућа и додавши да ће се волонтери трудити да брзо дођу до сваког коме је потребна храна или помоћ.

Министар је поручио да кол центри имају стотине позива сваког дана, међу којима су најчешће позиви за доставу хране и основних животних потрепштина.

"Трудимо се да и кроз мере психолошке превенције и све друге мере помогнемо оним људима који се налазе у изолацији. Наравно, врло важно је да схвате да се ове мере доносе да заштите њихове животе, врло је важно да поштују одредбе и мере које доноси Влада Србије", навео је Стефановић.

Он је похвалио грађане који су се пријавили за волонтирање током ванредног стања икоји уз јединице полиције, ватрогасце и локалне самоуправе, помажу да ова акција што лакше прође.

"Без свих тих људи ми ово не бисмо успели. Зато огромна захвалност свима који су данас укључени у свакој општини у Србији, који раде у кол центрима и волонтерима који достављају храну. Захвалност и за све оне који на терену помажу да ова ситуација прође што лакше за наш народ", поручио је Стефановић.

Стефановић: Ђилас не нуди ништа да помогне грађанима 

Драган Ђилас није спреман да помогне грађанима Србије ни са једним евром, изјавио је данас члан Председништва СНС Небојше Стефановића.

"Седамнаест дана од првог случаја корона вируса у Србији једино што Драган Ђилас и данас нуди су чисте измишљотине, мржња према Александру Вучићу и ниједна конкретна ствар која би била од помоћи грађанима Србије", навео је Стефановић, саоштила је СНС.

Он каже и да је знао да Ђилас није спреман да помогне грађанима и врати им "бар један евро од милиона које је узео од тих истих грађана", бавећи се политиком и бизнисом са јавним предузећима током 13 година власти. 

"Нажалост, сасвим очекивано понашање Драгана Ђиласа. Јасно је народу у Србији да у политику није ушао да би дао новац. Управо супротно", закључио је Стефановић.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести