Штада и Хемофарм: За регион 150 монитора за праћење стања

БЕОГРАД: Штада група и њена чланица Хемофарм обезбедили су помоћ за Србију, БиХ и Црну Гору у виду 150 монитора за праћење стања пацијената, како би помогли напоре институција, лекара и здравствених радника који се даноноћно боре против болести корона вируса.
Štada  Foto: Štada
Фото: Štada

Како је саопштено из Штаде, компанија је одлучила да донира 110 монитора немачког произвођача Дрегер болницама у Србији, 30 Босни и Херцеговини и 10 Црној Гори.

Реч је о донацији вредној 45 милиона динара (скоро 400.000 евра) и то управо земљама у којима Хемофарм има своје производне погоне.

Донирана опрема од велике је важности за рад здравствених радника током праћења виталних животних функција пацијената који су на респираторима и у тежој фази болести.

Према речима генералног директора ШСтаде Петера Голдшмита, дужност сваке компаније у овом тренутку јесте да помогне борбу против корона вируса на начин и средствима који су њима на располагању.

“Око 6.000 запослених у производним погонима Штаде свакодневно помажу у борби против ове болести која је зауставила свет. Одласком на посао, наши радници у производњи омогућују да пацијенти широм света добију своју терапију редовно, и на томе сам им безгранично захвалан”, истиче Голдшмит.

С друге стране, какао додаје, “донација у виду монитора за праћење стања пацијената коју смо упутили државама у којима Хемофарм послује, такође показује нашу захвалност грађанима ових земаља на дугогодишњем поверењу, као и вид наше подршке њима у овим тешким временима”.

Када је реч о Хемофарму, у његовим производним погонима више од 2.000 радника у производњи ради без прекида и у четири смене, како би тржиште било снабдевено лековима а грађани имали своју редовну терапију.

“Ми смо одмах реаговали и предузели све мере безбедности како би наши производни погони радили у пуном капацитету, док остатак компаније пружа подршку радом од куће. Хемофарм у овом тренутку брани не само здравље грађана, већ и потврђује поверење које је грађено током 60 година колико компанија постоји”, каже Роналд Зелигер, генерални директор Хемофарма.

Зелаигер наглашава да је ова донација у виду монитора за праћење стања пацијената само део подрске коју овај регионални фармацеутски лидер пружа у овим изазовним временима.

Pacijent Monitor
08.04.2020 • 06:22
Nabavna cena pacijent monitora je izmedju 280 i 500 EUR. Sam Veran Matic je pre neki dan najavio da ima oko 100 pacijent monitora na carini i da njegovoj fondaciji fali jos 200 000 EUR i da ima spremnu donaciju od 250 000 EUR. Kod Hemofarma su sada monitori dostigli cenu od 400 000 EUR.
EUR/RSD 117.5720
Најновије вести