Смене у две највеће војвођанске болнице: Едита Стокић на челу КЦВ

Две највеће покрајинске болнице, Клинички центар Војводине и Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, односно Дечја болница, добиле су данас нове директоре.
Клинички центар Војводине  Фото: Дневник.рс/Б. Лучић
Фото: Клинички центар Војводине Фото: Дневник.рс/Б. Лучић

Како је “Дневнику” потврђено у Покрајинском секретаријату за здравство, на челу Клиничког центра Војводине је професорка др Едита Стокић, а нова директорка Дечје болнице је доцент др Јелена Антић.

“На седници Покрајинске владе одржаној 20. фебруара, Покрајинска влада прихватила је оставку коју је поднео директор Клиничког центра Војводине професор др Петар Сланкаменац. За вршиоца дужности директора Клиничког центра Војводине, на период од шест месеци, влада је именовала редовног професора Медицинског факултета у Новом Саду професорку др Едиту Стокић, специјалисту интерне медицине- ендокринолога”,  саопштила је Биљана Гаврић из Покрајинског секретаријата за здравство

Фото: Др Едита Стокић и др Јелена Антић Фото: Дневник.рс

Такође, на истој седници Покрајинска влада разрешила је дужности директорку Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду професорку др Јадранку Јовановић Привродски.

“За вршиоца дужности директора Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, на период од шест месеци, влада је именовала доценткињу др Јелену Антић, специјалисту дечје хирургије”,  навели су у Покрајинском секретаријату за здравство.

Др Сланкаменцу остало је свега неколико месеци до пензије, а Агенција за борбу против корупције препоручила је његову смену прошле године. Ралог због којег је тражена његова смена је сукоб интереса, јер је на неодређено време запослио своју ћерку као лекарку у тој установи, а није обавестио Агенцију о сукобу интереса. Постоји могућност да је оставку поднео поднео под притиском Владе Војводине, која је оснивач КЦВ, управо због прошлогодишње афере када је запослио своју ћерку.

Љ. Петровић

EUR/RSD 117.5929
Најновије вести