Савремени трендови у психологији на Филозофскому Новом Саду

НОВИ САД: У години када слави значајан јубилеј, 65. година постојања и успешног рада, Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду веома је активан.
Filozofski fakultet u Novom Sadu  Foto: S. Šušnjević
Фото: Филозофски факултет у Новом Саду Фото: С. Шушњевић

У организацији Одсека за психологију на Филозофског факултета, од 24. до 26. октобра одржаће се научно-стручни скуп „Савремени трендови у психологији – СТуП 2019”. Свечано отварање скупа заказано је за 24. октобар у 11х у Кино-сали на Филозофском факултету, а очекује се око 300 учесника из земље и иностранства, са преко 120 радова. Пленарни предавачи из света говориће о савременим приступима у доменима својих екпертиза и пренети како се ради у САД, Великој Британији и нама суседној Хрватској. Међу  предавачима су проф. др Еlisabeth Meins (University of York, Велика Британија), проф.др Винцент Еган (University of Nottingham, Велика Британија), проф. др Лидија Арамбашић (Филозофски факултет Универзитета у Загребу), као и проф. др Нирвана Пиштољевић (Columbia University, САД).

Одсек за психологију Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду сваке друге године организује научно-стручни скуп чија концепција омогућује психолозима из Србије и региона да размењују искуства и информације о актуелним истраживањима из различитих области психологије.

Избором компетентних предавача из земље и иностранства, покривене су све релевантне области психологије, од рада у васпитно-образовним установама и центрима за социјални рад, до клиничког и терапеутског рада. Програмски садржај скупа осмишљен тако да се кроз размену искустава из праксе унапреде компетенције различитих профила стручњака који у раду имају потребу за знањем и вештинама из области психологије. Детаљније информације у вези са скупом доступне су на сајту http://stup.ff.uns.ac.rs/.

У склопу Научно-стручног скупа „Савремени трендови у психологији” у сарадњи с Клубом студената психологије „ТраНСфер” одржава се и студентски скуп „ТраНСферов подскуп”. Циљ овог скупа је да се окупе студенти психологије из Србије и региона ради размењивања сопствених истраживачких искустава, дружења и стицања нових знања.

Први научни скуп у организацији Одсека за психологију одржан је 2005. године под називом „Психосоцијални аспекти друштвене транзиције у Србији”, да би се наредна два пута одржавао под називом „Психологија и друштво”. Од 2011. године скуп се организује под називом „Савремени трендови у психологији”, уз значајну помоћ и учешће колега с других универзитета и установа у земљи и иностранству.

EUR/RSD 117.5804
Најновије вести