Ружић: Порука Мегатренда за осуду, Министарство не може да утиче

ПОЖЕГА: Министар просвете Бранко Ружић сматра да је порука на билборду Мегатренда "Добар адвокат зна закон. Паметнији води судију на ручак", којим се позивају студенти на упис на овај универзитет није примерена и да је за осуду, али додаје да Министарство не утиче на то како се рекламирају високошколске установе.
megatrend
Фото: Printscreen

На билборд било које високошколске установе, а нарочито приватних, нисмо у позицији да утичемо и да опредељујемо укус оних који желе да таквим рекламама привуку студенте. Моја лична и оцена министарства је да билборд са таквом поруком није примерен, рекао је Ружић за Танјуг.

На констатацију да је на билборду истакнута порука која вређаја професију и промовише корупцију одговорио је да се са тим слаже.

Није примерено, јесте за осуду. Закон је јасан, држим се закона и владавине права. Свашта се рекламира у овој држави. Порука је за осуду, рекао је он.

Додао је да не жели да сада залази у мотиве и жеље оних који су осмишљавали поруку.

Можда су имали најплеменитије жеље али са таквим порукама.... То је као када кажу да је и пут до пакла поплочан најбољим намерама, рекао је он.

На примедбу да су из Мегатренда поручили да је порука "шаљива" одговорио је са "не интересује ме шта су они рекли".

На бројне примедбе јавности због спорног текста на билборду из Мегатренда су Танјугу данас раније оценили да су повукли прави потез и да је у последња четири дана пријемни испит полагало већ 80 кандидата.

Директор Одсека за маркетинг и односе са јавношћу овог Универзитета Немања Кадић подсетио је да је порука "позајмљена" од чувеног Марка Твена, и поручио свима који критикују рекламу: "не знате ништа о маркетингу".
 

EUR/RSD 117.2781
Најновије вести