РХМЗ: До понедељка топло и ветровито, до 19 степени

БЕОГРАД: У Србији ће сутра бити веома топло и ветровито, са дневним температурама знатно изнад поросека, до 19 степени, саопштио је РХМЗ.
sunce vetar vreme
Фото: pixabay.com

Током дана променљиво облачно, понегде са слабом кишом. Дуваће умерен, у косавском подручју и на планинама јак, повремено и олујни јужни и југоисточни ветар. У Тимочкој Крајини током целог дана облачно са сипећом кишом.

У пределима испод 1500 м н.в. даље топљење снега. Најниза температура од -1 до 11, највиша од 12 до 19 степени, у Тимочкој Крајини око 7 степени.

Према излгедима времена за наредних седам дана, до 30. јануара, у недељу променљиво облачно, понегде са кишом и веома топло време са дневним температурама знатно изнад просека уз интензивно топљење снега у свим пределима испод 1500 м надморске висине.

У косавском подручју и на планинама, у недељу после подне, дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар, повремено са олујним ударима.

У току ноћи у недељу на понедељак и у понедељак наоблачење са кишом и падом температуре које ће прво захватити северне и западне пределе Србије.

У брдско-планинским пределима падаће снег, а у понедељак после подне прелазак кише у снег очекује се и у нижим пределима.

Ветар ће бити у скретању на северозападни и западни, а са проласком фронта краткотрајно ће имати и јаке и олујне ударе. До краја периода облачно, местимично са снегом и хладно, у нижим пределима уз формирање мањег снежног покривача (од 2 до 10 цм), а на планинама уз повећање- за нових 15 до 20 цм.

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести