РДИ објавила позив за куповину до 45 станова за избеглице

БЕОГРАД: Републичка дирекција за имовину (РДИ) објавила је јавни позив за куповину до 45 станова за потребе Комесаријата за избеглице и миграције намењених решавању стамбених потреба избеглица.
Republicka direkcija za imovinu Republike Srbije
Фото: Републичка дирекција за имовину Републике Србије

Како се наводи у конкурсној документацији јавног позива за прикупљање писмених понуда, станови различите квадратуре, од 30 до 59 квадрата, морају се налазити на територији општина Оџаци, Параћин, Шид и градова Бор и Шабац.

Предмет јавног позива је прибављање до 45 станова у јавну својину Републике Србије, за потребе Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, намењених решавању стамбених потреба избеглица на територији општина Оџаци (четири), Параћин (девет), Шид (пет) и градова Бор (17) и Шабац (10). 

"Купопродајна цена стана-непокретности не може бити изнад тржишне вредности непокретности по квадратном метру коју је утврдио надлежни порески орган за стан-непокретност, а у сваком случају не може бити изнад 810 евра без ПДВ-а по квадратном метру непокретности", наводи се на сајту Дирекције. 

Станови који се купују у јавну својину Републике не могу бити у поступку легализације, односно озакоњења и морају се налазити у вишепородичнојх стамбеној згради.

Рок за достављање понуда је 10. децембар ове године.

Станови се набављају на основу Споразума о донацији између Републике Србије и Банке за развој Савета Европе у оквиру Регионалног стамбеног програма у Републици Србији. 

EUR/RSD 117.9511
Најновије вести