Расписан нови тендер за продају војне имовине

БЕОГРАД: Републичка дирекција за имовину расписала је нови тендер за продају непокретности које нису неопходне за функционисање Војске Србије, пише портал еКапија.
Kasarna Foto: Dnevnik.rs/arhiva
Фото: Dnevnik.rs

На продају су понуђени војни комплекси Медошевац у Нишу, Вила Катарина у Књажевцу, Мира и Винарце у Лесковцу, Пут у Пироту, Буковац у Петроварадину, Станишин рид у Сурдулици, као и стрелиште у Крагујевцу и вежбалиште Шикара у Сомбору, пише портал позивајући се на увид у тендерску документацију. 

Војска је, иначе, крајем новембра прошле године већ продавала ове објекте, међу којима су још и касарна "Лечилиште Авала", војни комплекс у Зрењанину, Клуб Војске у Пожаревцу и Белој Цркви, складиште Стајков поток у Зајечару, касарна у Иригу, станови и пословни простори у Београду и Нишу. 

За објекте у Нишу, Иригу, Петроварадину и на Авали, пише портал, претпоставља се да су још загађени неексплодираним убојним средствима од НАТО бомбардовања, а испитивање и уклањање те муниције пада на терет купца. 

Kostadin
20.04.2018 • 19:42
Krajnji cilja je da Petrovaradinska tvrđava od države najpre dobije status spomenika od izuzetnog značaja, a potom bude zaštićena i od Uneska”. Da se svi vojni objekti daju na tender vojne imovine i prodaju.Da se utvrdi realna naknada za EXIT jer „Exit” koristi Tvrđavu bez naknade i da se reši situacija sa ateljeima koji se koriste nenamenski i bez ikakvog osnova.
EUR/RSD 117.5825
Најновије вести