Радна група предложиће план мреже здравствених установа 

У Новом Саду је формирана радна група која ће анализирати стање на терену и омогућити да се на најбољи и најефикаснији начин испоштује Закон о здравственој заштити који је недавно усвојен, а којим Покрајинска влада и Секретатијат за здравство добијају нове надлежности и преузимају оснивачка права над 44 дома здравља. 
banovina
Фото: Покрајинска влада

Радна група основана је на састанку секретара за здравство Зорана Гојковића с руководиоцима здравствених установа на територији Војводине, а она треба да изради предлог плана мреже здравствених установа.

Њен је задатак да након анализе здравственог стања и броја и старосне структуре становништва, као и постојећег броја, капацитета и распореда здравствених установа и још неких фактора предложи решења за мрежу здравствених установа.

Радну групу чине представници Института за јавно здравље Војводине, Покрајинског секретаријата за здравство, Покрајинског Фонда за здравствено осигурање и здравствених установа секундарног и терцијарног нивоа здравствене заштите, чији је оснивач Аутономна покрајина Војводина, наведено је у саопштењу Покрајинске владе.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести