Прво међународно такмичење возача моторних возила

КРАЉЕВО: Данас је на аутодрому „Берановац“ код Краљева завршено прво међународно такмичење возача моторних возила на коме је учествовало девет екипа и осамнаест такмичара из Србије, Русије, Босне и Херцеговине, Аустрије и Мађарске.
1
Фото: Tanjug

Тродневно такмичење пратиле су узбудљиве борбе, исказане вештине војних возача и такмичарски дух, а коначни резултати су показали да је прво место у екипној конкуренцији освојила екипа Војске Србије, друго место припало је екипи Оружаних снага Руске Федерације, а треће тиму Оружаних снага Републике Аустрије, саопштило је Министарство одбране Србије.

Најбољи возач међународног такмичења је десетар Слободан Милашиновић, друго место је освојио, такође, припадник Војске Србије десетар Боривоје Ташаковић, док је треће место у појединачној конкуренцији заузео Евдокимов Максим Викторович из екипе Оружаних снага Руске Федерације. 

Одлучујућој борби и завршним вожњама присуствовали су командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић, начелник Управе за логистику (Ј-4) Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Жељко Нинковић, командант Друге бригаде Копнене војске пуковник Жељко Кузмановић, командант Центра за обуку логистике пуковник Драган Љубић, изасланици оружаних снага Немачке, Русије, Аустрије, Мађарске, Босне и Херцеговине, Бугарске и других земаља.

Међународно такмичење војних возача моторних возила, које је почело 15. маја, релизовано је у организацији Команде за обуку и Управе за логистику (Ј-4) Генералштаба Војске Србије, док су на терену све у дело провели припадници Батаљона за обуку саобраћајне службе Центра за обуку логистике којим командује потпуковник Горан Добрић.

EUR/RSD 118.0300
Најновије вести