Професори физичког: Нема здравља без физичке активности

БЕОГРАД: Српски савез професора физичког васпитања предложио је препоруке како да се организује настава физичког васпитања током епидемије вируса корона.
deca fizicko
Фото: Dnevnik (arhiva)

Препоруке су упутили на три адресе - Министарству просвете, Националном просветном савету и Заводу за унапређење образовања и васпитања.

"Нема здравља без физичке активности. Дете мора да буде физички активно код куће и у школи" каже за Танјуг представник Српског савеза професора физичког васпитања Горан Петровић.

Позивајући се на став Светске здравствене организације у препорукама се наводи да физичку активност не треба обављати са маском, већ да је потребно одржавати прописану дистанцу од два метра.

Препорука је и одржавање наставе на отвореном, кад год је то могуће - у школском дворишту, локалним парковима, зеленим површинама.

"Што више инсистирати на индивидуалним активностима, на безконтактним спортовима. Нне препоручује се кориштење заједничких свлачионица", наводи Петровић.

За наставу у затвореном простору не препоручују се тимски спортови, кориштење заједничке лопте и реквизита. Акценат је на вежбама, фитнесу, аеробику.

Навели су и идеје за онлајн наставу, као што је, рецимо, организовање такмичења ко направи више корака у току дана или ко има више пређених километара.

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести