Посао за 100 најбољих лекара и 250 медицинских сеста

АРАНЂЕЛОВАЦ: Сто најбољих дипломаца медицинских факултета и 250 најбољих матураната средњих медицинских школа ове седмице биће примљени у радни однос у здравственим установама у Србији, најавио је данас министар здравља Златибор Лончар.
loncar, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Како је рекао, осим запослења, млади лекари добијају и специјализацију и докторске студије о трошку државе.

''Када се то до сада дешавало у нашем здравству? Сви су говорили како треба мислити на оне који су са најбољим просеком завршили медицину, али их нико није запошљавао. Тражили су им новац за радно место, а деца су на крају одлазила у иностранство'', казао је Лончар новинарима у Аранђеловцу где је данас свечано уручено 12 санитетских возила здравственим установама у Србији.

Иначе, у јуну ове године група од 100 најуспешнијих дипломаца медицинских факултета у Београду, Новом Саду, Нишу, Косовској Митровици и Крагујевцу примљена је у радни однос, а уговоре о раду свечано им је уручио председник Србије Александар Вучић.

Министар Лончар је раније рекао да ће држава на сваких шест месеци спроводити конкурс за 50 најбољих дипломаца и да ће им омогућавати специјализацију и докторске студије.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести