Покрајински омбудсман честита Дан људских права

БЕОГРАД:  Покрајински заштитник грађана позвао је данас, уочи Међународног дана људских права, све носиоце јавних функција да о правима, интересима и обавезама грађана одлучују брзо, ефикасно, стручно, законито и транспарентно.
 Dan ljudskih prava, plakat Foto: Pokrajinski ombudsman
Фото: Дан људских права, плакат Фото: Покрајински омбудсман

Покрајински омбудсман позива органе управе, јавних предузећа и установа, да људским правима приступају са истом оном посвећеношћу, озбиљношћу и одговорношћу са којом су творци Универзалне декларације стварали тај документ.

Подсећајући на речи из Универзалне декларације да се сви људи рађају слободни и једнаки у достојанству и правима, Покрајински омбудсман апелује на грађане да се једни према другима односе у духу братства, посебно када су у питању рањиве групе попут деце, старих, особа са инвалидитетом, болесних, социјално угрожених, мањина, припадника ЛГБТ популацији.

Наводи и да медији морају бити објективни јер само тако могу допринети остварењу права из Универзалне декларације.Честитајући грађанима и грађанкама Међународни дан људских права, Покрајински омбудсман наводи да ће наставити да буде солидаран са свим жртвама кршења људских права и енергичан у осуди оних који та права крше.

Међународни дан људских права обележава се широм света 10. децембра.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести